Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Όχι στους νεοναζί της ΧΑ. Ούτε στη Λαμία, ούτε στην Υπάτη, ούτε πουθενά.


Το Σάββατο 17 Ιουνίου 1944 τα φασιστικά-ναζιστικά στρατεύματα των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους επιτέθηκαν στην Υπάτη δολοφονώντας 28 άτομα, τραυματίζοντας 30 και καταστρέφοντας τα 375 από τα 400 σπίτια της πόλης, ως αντίποινα στη δράση των αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή.

Φέτος, 69 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα της Υπάτης, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή της Λαμίας είχαν το θράσος να προσκαλέσουν στις τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται στη μαρτυρική αυτή πόλη, τους φασίστες της χρυσής αυγής, τους ναζιστές απογόνους των δολοφόνων των πατεράδων και των μανάδων των Υπαταίων συμπολιτών μας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική ενέργεια του δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Οι θαυμαστές των ναζιστικών εγκλημάτων δεν έχουν καμία θέση ούτε στη Λαμία, ούτε στην Υπάτη, ούτε πουθενά, και σίγουρα όχι σε μια εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες Υπαταίους από τους ναζιστές κατακτητές, τους πολιτικούς προγόνους της χρυσής αυγής.

Οι νεοναζί της Χ.Α. είναι συμμορία δολοφόνων, απόγονοι του Μεταξά, των γερμανοτσολιάδων συνεργατών των ναζί κατακτητών και της χούντας. Είναι το μακρύ χέρι του κράτους και των αφεντικών, που καταστρέφουν τις ζωές μας, που ξεπουλάν το δημόσιο πλούτο, που στηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις, και ψηφίζουν τις φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Είναι εκείνοι που έχουν κάνει καθημερινότητα τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες όπως οι μετανάστες καθώς και σε αγωνιστές του εργατικού, του αριστερού και του νεολαιίστικου κινήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει ενάντια στους εγκληματίες της χρυσής αυγής, παλεύει ενάντια στην τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, την ΕΕ, το ΔΝΤ και την κυβέρνηση Σαμαρά, που ανατρέπει πραξικοπηματικά συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, που παίζει το χαρτί του ρατσισμού και της καταστολής για να χτυπήσει το κίνημα και την Αριστερά. Που στοχοποιεί και κατηγορεί τους μετανάστες για την καταστροφή που φέρνουν οι μνημονιακές πολιτικές της.

Η μάχη για να εξαφανίσουμε τους νεοναζί είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αγώνες για να σώσουμε τα σχολεία και τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τους μισθούς, από τη λεηλασία της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού.

Η ενότητα της εργατικής τάξης, ντόπιων και μεταναστών, είναι απαραίτητη για να ανατρέψουμε τα μνημόνια και να επιβάλλουμε τη διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Για ν’ ανοίξει ένας άλλος δρόμος, όπου ένα πανίσχυρο και ρωμαλέο μαζικό κίνη­μα, οργανωμένο παντού, με τα δικά του όργανα, θα μπορεί να επιβάλλει τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα με τη δύναμη του λαϊκού ξεσηκωμού. Με την αντικαπιταλιστική Αριστερά που στοχεύει στη συνολική πολιτική και κοινωνική απελευθέρωση, την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, που πιστεύει στην εξουσία των εργαζομένων.

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας καλεί τη δημοτική αρχή της Λαμίας έστω και την τελευταία στιγμή να ανακαλέσει την πρόσκληση που απεύθυνε στους φασίστες της χρυσής αυγής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου