Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου προς το ευρωπαϊκό και ντόπιο κεφάλαιο καλά κρατεί ή αλλιώς η έλευση του «Τζένκις» Χαν


Ο τοποτηρητής-γκαουλάιτερ Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Johannes Hahn, επισκέπτεται σήμερα την πόλη της Λαμίας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με σκοπό να επιτηρήσει το «τσιφλίκι» του, την ευρωπαϊκή επαρχία, που ο ίδιος και η απάνθρωπη καπιταλιστική πολιτική της Ε.Ε. και των συνεργαζόμενων υποταγμένων μνημονιακών συγκυβερνήσεων έχουν καταδικάσει σε ανείπωτη εξαθλίωση και δυστυχία.

Έρχεται ως Ρωμαίος ηγεμών να επιθεωρήσει τους ιθαγενείς προσφέροντας χάντρες και καθρεφτάκια με τη σύγχρονη μορφή των ΕΣΠΑ και άλλων κονδυλίων (ενώ ο έτερος τεύτονας Φούχτελ επιθεώρησε χτες την ελληνική Βουλή), και με μοναδικό πραγματικό στόχο να αναπαράγει τις σχέσεις εξάρτησης και υποτέλειας, δίνοντας τις οδηγίες του στο υπάρχον αυτοδιοικητικό δυναμικό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας καταδικάζει για άλλη μία φορά την εθελοδουλεία και συνεργασία των ντόπιων αυτοδιοικητικών παραγόντων της Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς, που θα συναντηθούν αγεληδόν με τον τοποτηρητή του ευρωπαϊκού κεφαλαίου (όπως έκαναν πριν λίγους μήνες με τον αμερικανό πρέσβη), με σκοπό προφανώς να συζητήσουν μεταξύ άλλων ποια θα είναι εκείνα τα «φιλέτα» της περιοχής μας που θα ξεπουληθούν στους ξένους κεφαλαιοκράτες αλλά και τους ντόπιους διαπλεκόμενους κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες», μέσα από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων.

Εμείς από τη μεριά μας, επαναλαμβάνουμε πως η ανατροπή του ολέθρου τον οποίο βιώνουμε, η επιβίωση των εργαζομένων και του λαού περνά μέσα από βαθιές πολιτικές ρήξεις, τομές και διεκδικήσεις.

Αν θέλουμε ψωμί και δουλειά πρέπει να καταργήσουμε μονομερώς τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και να διεκδικήσουμε τη μονομερή διαγραφή του παράνομου και απεχθούς χρέους, την έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν θέλουμε να καταργήσουμε τα διόδια που βάζουν μπάρες στη ζωή μας – τα οποία μόλις χθες πήραν άλλη μια σκανδαλώδη αύξηση/δώρο στους διαπλεκόμενους «εθνικούς» μεγαλοεργολάβους/καναλάρχες – πρέπει να βγούμε στους δρόμους, να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε το ξήλωμα των διοδίων από τους αυτοκινητόδρομους, μέσω ενός μαζικού μαχητικού λαϊκού κινήματος, και την επαναφορά του εθνικού οδικού δικτύου υπό δημόσιο έλεγχο .

Αν θέλουμε δαπάνες για την παιδεία και την υγεία, αν θέλουμε να υπερασπίσουμε το φυσικό περιβάλλον, τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, αν θέλουμε να διασώσουμε και να καλλιεργήσουμε τον πολιτισμό πρέπει να διαγράψουμε μονομερώς το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος.

Αν θέλουμε να σωθεί το σπίτι που μένουμε πρέπει να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να διαγραφούν τα χρέη των φτωχών.

Αν θέλουμε να προστατευθούν οι άνεργοι και να βρουν δουλειά οι νέοι, πρέπει να μειωθούν οι ώρες δουλειάς σε 30 την εβδομάδα και σε 6 την ημέρα με αύξηση και όχι μείωση μισθών, πρέπει να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης, να εθνικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση οι μεγάλες στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις και να δουλέψουν με εργατικό και λαϊκό έλεγχο από τους ίδιους τους εργαζόμενους, πρέπει να λειτουργήσουν με αυτοδιαχείριση τα εργοστάσια που κλείνουν οι καπιταλιστές.

Κι όλα αυτά μπορεί να τα κάνει πράξη μόνο ένα μαχητικό, μαζικό, νέο αμεσοδημοκρατικό εργατικό και λαϊκό κίνημα!

            Τέλος, δηλώνουμε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σύντομα θα ανακοινώσει την παρέμβασή της στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου μέσα από ένα αριστερό, αγωνιστικό, κινηματικό, αντι-καπιταλιστικό, αντι-ΕΕ ψηφοδέλτιο αμφισβήτησης, αγώνα ρήξης και ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου