Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΟΧΙ ΣΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΑ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζει σήμερα το νέο εξοντωτικό και ντροπιαστικό μνημόνιο που συμφώνησε με την τετράδα των δανειστών. 

Το νέο αυτό μνημόνιο οδηγεί: 
- Τους συνταξιούχους στην πείνα.
- Στην ουσιαστική κατάργηση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος μέσα από σύνολο μέτρων όπως η αύξηση των χρόνων συνταξιοδότησης, η τρομακτική μείωση των συντάξεων, η κατάργηση των εισφορών υπέρ τρίτων, κ.α.
- Σε μείωση των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος μέσα από την φορολεηλασία. 
- Σε μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσα από το νέο υπερΤΑΙΠΕΔ.
- Σε κατασχέσεις μισθών και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. 
- Στην συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων, της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς. 

Τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα 5 χρόνια κοινωνικής λεηλασίας σε βάρος του λαού. Οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βουλιάζουν την κοινωνία στην εξαθλίωση και την απελπισία, όταν τράπεζες, εφοπλιστές και μεγάλο κεφάλαιο σε Ελλάδα και Ευρώπη μεγαλώνουν τα κέρδη τους. Στήριγμά τους η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που είναι υπέρμαχοι του ευρώ γιατί συμφέρει στα αφεντικά τους και γιατί θέλουν το λαό σε απόγνωση.

Ολοκληρώνεται έτσι και η χρεοκοπία της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ «ούτε ρήξη ούτε υποταγή», με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου και το ελεεινό ξεπούλημα του βροντερού ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, που με 61% αρνήθηκε την υποταγή σε ένα νέο μνημόνιο. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι είναι του χεριού της να μεταλλάξει το περήφανο ΟΧΙ σε παράδοση άνευ όρων.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του μαζικού αγώνα ενάντια στο μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ-τρόικας, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, το δημόσιο και φυσικό πλούτο, τις δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στο καθεστώς επιτροπείας από τους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Για να απελευθερωθούμε από τα δεσμά που μας κρατάνε στα μνημόνια, δηλαδή το χρέος, το ευρώ και την ΕΕ.

Με το εργατικό κίνημα, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους, τις λαϊκές συνελεύσεις και πρωτοβουλίες, με κάθε σχήμα αντίστασης που ενώνει αγωνιστικά, θα ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής με τον οργανωμένο λαό πρωταγωνιστή. Εδώ θα κριθεί η μαχόμενη Αριστερά, κάθε αγωνιστική δύναμη στην κοινωνία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η αντικαπιταλιστική, αντιΕΕ και ανατρεπτική Αριστερά θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου