Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Όχι άλλο «θέατρο» με συναντήσεις του Νότου – Ρήξη τώρα κι αποδέσμευση από το σφαγείο της Ε.Ε.

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016


ΟΧΙ ΑΛΛΟ «ΘΕΑΤΡΟ» ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ – ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΚΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/9, ΩΡΑ: 18.30, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στις 9 Σεπτέμβρη έρχονται στην Αθήνα οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Κύπρου, μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για να συμμετέχουν σε μια άτυπη «Σύνοδο χωρών του Νότου».

Η κυβέρνηση προσπαθεί με φανφάρες περί «επανάστασης» του Νότου, να πουλήσει αυτή τη συνάντηση σαν μια πρωτοβουλία ενάντια στη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό, σαν βήμα για να διαμορφωθεί «μια προοδευτική συμμαχία που θα αλλάξει την ευρωπαϊκή ατζέντα».

Πρόκειται για πρόκληση! Ποιοί θα «αλλάξουν» την Ευρώπη; Ο Τσίπρας, που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και προωθεί απαρέγκλιτα την αντεργατική επιδρομή κεφαλαίου – ΕΕ -ΔΝΤ που διαλύει τις ζωές χιλιάδων εργαζόμενων και συνταξιούχων αλλά και και τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που χτυπάει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες; Ο Ολάντ, που προσπαθεί να επιβάλει τους χειρότερους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους χρησιμοποιώντας την πιο ωμή βία, κηρύσσοντας τη Γαλλία σε μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, των συνεχών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της καλλιέργειας της ισλαμοφοβίας; O Ρέντζι, που υποδέχτηκε πρόσφατα τη Μέρκελ και τον Ολάντ πάνω σε αεροπλανοφόρο(!) στέλνοντας σαφές μήνυμα για την πρόθεσή του να κλιμακώσει την στρατιωτική εμπλοκή της Ιταλίας στη Λιβύη, την ίδια ώρα που η Μεσόγειος γεμίζει καθημερινά με πτώματα προσφύγων; Ή μήπως ο δεξιός Ραχόι, που άφησε χιλιάδες οικογένειες χωρίς σπίτι για χάρη των τραπεζιτών και δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει το μίσος του για όλη την Αριστερά;

Όλοι αυτοί είναι υπέρμαχοι της Ευρώπης- Φρούριο του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του ρατσισμού! Στόχος τους δεν είναι ο τερματισμός της λιτότητας αλλά η διαμόρφωση των νέων συμμαχιών τους μετά τις ανακατατάξεις που προκαλεί ο σεισμός του Brexit, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Ευρώπης «των 27» στην Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτέμβρη.

Ο Τσιπρας διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας σε όλο αυτό το κουβάρι των παζαριών και των ανταγωνισμών, παρέα με τον Κοτζιά που στις 8-9 Σεπτεμβρίου οργανώνει επιπλέον μια «Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα της Μεσογείου» στη Ρόδο στην οποία θα συμμετέχουν υπουργοί εξωτερικών από ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες.

Δεν θα τους αφήσουμε! Το ζήτημα έχει τεθεί δραματικά: δεν υπάρχει μέλλον και αξιοβίωτη ζωή μέσα στο σφαγείο της Ε.Ε.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το μαζικό κίνημα και τις δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς να συμμετάσχουν στην πικετοφορία διαμαρτυρίας την Παρασκευή 09.09, ώρα 18.30 στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου