Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία για τη βίαιη καταστολή της αγωνιστικής διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ



Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στερεάς Ελλάδας
Τοπικές Επιτροπές Φθιώτιδας, Εύβοιας και Βοιωτίας

H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει την βίαιη καταστολή της αγωνιστικής διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στο κλείσιμο της. Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ επιχείρησαν να διακόψουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό στο ύψος του Μαρτίνου σε μια συμβολική – ολιγόλεπτη κατάληψη του οδοστρώματος εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους στο κλείσιμο της βιομηχανίας, η οποία εκμεταλλεύεται κοιτάσματα νικελίου, μοναδικά στον κόσμο!

Η κυβέρνηση έστειλε διμοιρίες ΜΑΤ για να αντιμετωπίσει την διαμαρτυρία των εργαζόμενων αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον υποτακτικό χαρακτήρα  αυτής της κυβέρνησης στις εντολές της Τρόικα. Η αστυνομία δε δίστασε να κάνει τη χρήση χημικών και δακρυγόνων, χτύπησε για μια ακόμα φορά αναίτια δεκάδες απεργούς, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς ενώ προέβη και σε προσαγωγές απεργών και αλληλέγγυων.

Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ολισθαίνει στον αυταρχικό κατήφορο. Όμως δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Η κυβέρνηση τρέμει την κάθε εργατική διαμαρτυρία. Τώρα είναι η στιγμή ενός πανεργατικού ξεσηκωμού. Είναι η στιγμή να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας, για την ήττα της μνημονιακής πολιτικής της τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι μάχη για το μέλλον όλων μας.

Μόνη λύση είναι η ανατροπή της αυταρχικής αντιλαϊκής κυβέρνησης και όλου του «προγράμματος καταστροφής» που μας το λένε «πρόγραμμα σωτηρίας». Να πετάξουμε έξω την τρόικα. Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Η ριζική αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων, να πάρουμε στα χέρια μας τον πλούτο που παράγουμε. Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.  Η πάλη ενάντια στον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος και την  κατάργηση κάθε λαϊκής κυριαρχίας.

Μόνη λύση η λαϊκή εργατική αντεπίθεση με αγώνες και απεργίες διάρκειας τώρα, με συντονισμό «από τα κάτω» όλων των εργοστασίων, όλου του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.


           Κανένας αγωνιζόμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Όλοι μαζί θα νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου