Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

19 του Γενάρη – ΑΘΗΝΑ πόλη αντιφασιστικήΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΡΟΪΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ!

Το Σάββατο, 19 του Γενάρη 2013, ένα μαζικό, ενωτικό, αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό ποτάμι θα πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας, με συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 2μμ, πορεία και συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μμ.

Με κεντρικό σύνθημα «19 του Γενάρη – ΑΘΗΝΑ πόλη αντιφασιστική», πάνω από 250 ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και συγγραφείς, επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, δεκάδες κοινότητες μεταναστών, σειρά εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και αντιφασιστικές επιτροπές, λαϊκές συνελεύσεις και κοινότητες ομοφυλοφίλων, σύλλογοι ΑΜΕΑ και φίλαθλοι ομάδων, οργανώσεις της Αριστεράς, τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ και άλλων αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων, ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα μεγάλο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

Από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη, χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες θα ταξιδέψουν για την πανελλαδική διαδήλωση και συναυλία. Και την ίδια μέρα σε μια σειρά χώρες και πόλεις σε όλο τον πλανήτη, χιλιάδες συμπαραστάτες του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού κινήματος της χώρας μας μετατρέπουν την 19η του Γενάρη σε ένα κύμα διεθνούς αλληλεγγύης διαδηλώνοντας έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία.

Διαδηλώνουμε ενάντια στη φασιστικής έμπνευσης ανατροπή κατακτήσεων και δικαιωμάτων, ενάντια στο διχασμό των εργαζομένων, για να μπει τέλος στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, για να πετάξουμε τους φασίστες έξω από τους δρόμους, τις γειτονιές και τα σχολεία μας. Οι νεοναζί της Χ.Α. είναι συμμορία δολοφόνων, απόγονοι του Μεταξά, των γερμανοτσολιάδων και της χούντας. Είναι το μακρύ χέρι του κράτους και των αφεντικών, που στηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις, δίνουν άλλοθι στους μεγαλο-επιχειρηματίες τύπου Μάνεση, ψηφίζουν τις φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Δε θα αφήσουμε αναπάντητες τις φασιστικές και ρατσιστικές τους επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος. Θα τσακίσουμε, με τη δύναμη του οργανωμένου μαζικού κινήματος, την προσπάθειά τους να μετατρέψουν την πρόσκαιρη εκλογική τους επιτυχία σε τάγματα εφόδου και έλεγχο των δρόμων.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, την κυβέρνηση Σαμαρά, που ανατρέπει πραξικοπηματικά συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, που παίζει το χαρτί του ρατσισμού και της καταστολής για να χτυπήσει το κίνημα και την Αριστερά. Που στοχοποιεί τους μετανάστες για την καταστροφή που φέρνουν οι μνημονιακές πολιτικές της. Διαδηλώνουμε ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων, της πολιτικής των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της λιτότητας και των χαρατσιών. Η μάχη για να εξαφανίσουμε τους νεοναζί είναι δεμένη με τους αγώνες για να σώσουμε τα σχολεία και τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τους μισθούς, από τη λεηλασία της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού.

Η ενότητα της εργατικής τάξης, ντόπιων και μεταναστών, είναι απαραίτητη για να ανατρέψουμε τα μνημόνια και να επιβάλλουμε τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Για ν’ ανοίξει ένας άλλος δρόμος, όπου ένα πανίσχυρο και ρωμαλέο μαζικό κίνη­μα, οργανωμένο παντού, με τα δικά του όργανα, θα μπορεί να επιβάλλει τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα με τη δύναμη του λαϊκού ξεσηκωμού. Με την αντικαπιταλιστική Αριστερά που στοχεύει στη συνολική πολιτική και κοινωνική απελευθέρωση, την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, στην εξουσία των εργαζομένων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νεολαίους και τους συνταξιούχους, τους μετανάστες και όλους τους αγωνιστές, να συμμετάσχουν μαζικά στο μεγάλο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 19 του Γενάρη. Πρέπει να είναι η κλιμάκωση των δεκάδων αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινητοποιήσεων που έχουν ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες, στους οποίους τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν ενεργά. Η επιτυχία αυτής της κινητοποίησης θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για να ξηλωθούν μνημόνια, τρόικες και νεοναζί!

Την ίδια στιγμή, το κατάπτυστο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, αφού υπηρέτησε τις αντεργατικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τόσα χρόνια, απαξιώνοντας με κάθε τρόπο όλες τις εργατικές διεκδικήσεις, αφού κατέπνιξε κάθε εργατική κινητοποίηση στο Νομό, παραχώρησε την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας στην Πλατεία Διάκου το Σάββατο 19 Γενάρη στους φασίστες μαχαιροβγάλτες δολοφόνους ναζί της Χ.Α. για να σπείρουν το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο. Η πολιτική κατρακύλα των επί χρόνια εκλεγμένων με τη βοήθεια σωματείων-σφραγίδες, συνδικαλιστών του ΕΚ Φιώτιδας δεν έχει τέλος. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας καλεί τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου έστω και την τελευταία στιγμή να ανακαλέσει την παραχώρηση της αίθουσας στους φασίστες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου