Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Όχι στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο – Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες




Η εκτυλισσόμενη προσφυγική τραγωδία είναι το αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολεμικών επεμβάσεων των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, που πραγματοποιούνται τα τελευταία 6 χρόνια στην περιοχή της Μέση Ανατολής με στόχο τον γεωπολιτικό έλεγχο της περιοχής και κατ’ επέκταση την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της. Οι πρόσφυγες είναι τα θύματα του σύγχρονου καπιταλισμού, καθώς ο ιμπεριαλισμός είναι άμεσο αποτέλεσμα του καπιταλισμού, είναι το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού.
Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε αυτές τις επεμβάσεις αφού ως μέλος του ΝΑΤΟ, δίνει την άδεια να  χρησιμοποιούνται οι νατοϊκές βάσεις που βρίσκονται στην χώρα μας, για να εφορμούν οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ ενάντια στις χώρες της Μέσης Ανατολής και να τις βομβαρδίζουν.
Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό της βαρβαρότητας και του ρατσισμού, αναδεικνύεται ξεδιάντροπα στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό, την οποία χειροκρότησε και εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πριν από λίγες μέρες άρχισε η εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας, με την απέλαση εκατοντάδων προσφύγων πίσω στη δικτατορία του Ερντογάν και πιθανότατα στο θάνατό τους. Εκτός από τις απελάσεις, η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας μετατρέπει το Αιγαίο σε "πεδίο μάχης" κατά των προσφύγων, με καταδιώξεις βαρκών από το ΝΑΤΟ, τη FRONTEX και τους συνοριοφύλακες Ελλάδας και Τουρκίας, με μοναδικό αποτέλεσμα τους περισσότερους πνιγμούς.

Οι ίδιες δυνάμεις που διεξάγουν αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ), είναι εκείνες που υψώνουν φράχτες στα σύνορά τους για να εμποδίζουν τη διέλευση των απελπισμένων προσφύγων πολέμου που οι ίδιοι δημιούργησαν, προς την Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με πρώτη την ελληνική, έχουν υποχρέωση να υποδεχθούν, να περιθάλψουν και να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που οι ίδιοι δημιούργησαν με τους πολέμους τους.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που με τις καπιταλιστικές πολιτικές των μνημονίων σπέρνουν φτώχεια, ανεργία, ανέχεια και εξαθλίωση στην χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη. Εκείνοι που καταστρέφουν τη ζωή και το μέλλον του ελληνικού λαού με τα μνημόνια, είναι οι ίδιοι που καταστρέφουν τη ζωή και το μέλλον του συριακού λαού με τον πόλεμο. Η φτώχεια και η ανεργία που έφεραν τα Μνημόνια που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν στη χώρα μας η ΕΕ και το ΔΝΤ με τη συνεργασία των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, είχαν ως αποτέλεσμα να μεταναστεύσουν 400 χιλιάδες Έλληνες τα τελευταία 6 χρόνια, κυρίως προς την Ευρώπη, ως οικονομικοί μετανάστες. Εκείνοι που εξωθούν τους Έλληνες να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη για να γλυτώσουν από τη φτώχεια και την ανεργία των μνημονίων, είναι οι ίδιοι που εξωθούν τους λαούς της Μέσης Ανατολής να γίνουν πρόσφυγες, για να γλυτώσουν από τις βόμβες και τον πόλεμο.

Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι που φεύγουν από τις χώρες τους κυνηγημένοι από τις βόμβες και τον πόλεμο, κυνηγημένοι από τους φασίστες του Ισλαμικού Κράτους, που αποδεδειγμένα χρηματοδοτούνται ή χρηματοδοτήθηκαν στο παρελθόν από τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και άλλους.

Οι πρόσφυγες φεύγουν από τις χώρες τους χωρίς να το θέλουν, φεύγουν διεκδικώντας το δικαίωμά τους σε μια καλύτερη ζωή, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν απειλή για τον «τρόπο ζωής» μας, την ελευθερία και την ασφάλεια μας. Είναι ρατσιστικό και χυδαίο να ισχυρίζεται κανείς ότι ένα κράτος όπως η Ελλάδα με πληθυσμό 11 εκατομμύρια κατοίκους, δεν είναι σε θέση να περιθάλψει τους 50 χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες πολέμου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Είναι ρατσιστικό και χυδαίο να ισχυρίζεται κανείς ότι η Ευρώπη των 500 εκατομμυρίων κατοίκων δεν μπορεί να περιθάλψει και να ενσωματώσει 1 εκατομμύριο πρόσφυγες πολέμου, που ούτως ή άλλως η ίδια δημιούργησε.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίζεται ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικό και μαχητικό αντι-πολεμικό αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, που θα απαιτήσει:

– Να σταματήσει ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή.
– Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
– Να φύγει ο νατοϊκός στόλος από το Αιγαίο.
 Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων.
– Δίκαιη ειρήνη στη περιοχή χωρίς ξένους στρατούς και επεμβάσεις, στη βάση της πλήρους κατοχύρωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της συνύπαρξης  όλων των λαών, εθνών και θρησκειών.
– Όχι στα Μνημόνια. Λεφτά για δουλειές, μισθούς και συντάξεις όχι για πολέμους και στρατόπεδα συγκέντρωσης.
– Όχι στην Ευρώπη φρούριο των φρακτών και των κλειστών συνόρων.
– Ελεύθερη και ασφαλής διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τις συνοριακές διόδους.
– Όχι στις απελάσεις, τις επαναπροωθήσεις, τη διαλογή και τον εγκλεισμό των προσφύγων.
– Όχι στις άθλιες συνθήκες διαμονής και τη στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού.
– Κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση των προσφύγων με χρηματοδότηση από το κράτος.
– Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για όλους τους οικονομικούς και  πολιτικούς πρόσφυγες.
– Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, όχι στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία, την ακροδεξιά και την ισλαμοφοβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου