Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΟ NΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Όλο και χειρότερο γίνεται το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, όσο πλησιάζει η ώρα να κατατεθεί στη βουλή. Ακόμα κι αυτή η βίαιη, μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη "μεταρρύθμιση" που παρουσίασε η κυβέρνηση ως "αφετηρία διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο", δεν ικανοποιεί τους "θεσμούς" που ζητούν ακόμα μεγαλύτερες περικοπές.

Πρόθυμη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να αυξήσει, από 15 σε 20,  τα χρόνια πλήρους ασφάλισης που απαιτούνται για την "εθνική σύνταξη"- επίδομα φτώχειας των 384 ευρώ ή να την μειώσει στα 300 ευρώ, ή να κόψει ακόμη περισσότερο τις κύριες και επικουρικές συντάξεις ή όλα μαζί. Να αυξήσει τα χρόνια συνταξιοδότησης και να μετατρέψει τη σύνταξη σε επίδομα κηδείας, να καταργήσει κάθε πρόσβαση στο σύστημα  υγείας και περίθαλψης. Να ολοκληρώσει την μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης από δικαίωμα σε ιδιωτική υποχρέωση.  Να συντρίψει μέσω των υπέρογκων εισφορών αγρότες και φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, νέους επιστήμονες και εργαζόμενους.  

Το νέο μνημόνιο δεν περιλαμβάνει μόνο το ασφαλιστικό. Έρχεται και νέο φορολογικό που προβλέπει μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο όριο και μεγαλύτερους και νέους φόρους για τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα.

Με το υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, κάτω από την εποπτεία των «δανειστών», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαδίζει τον ίδιο δρόμο με τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήθελαν και θέλουν να ξεπουλήσουν όλη την δημόσια περιουσία στο κεφάλαιο και τους  τραπεζίτες! Με την παράδοση των «κόκκινων δανείων» στα «κοράκια των αγορών» θα έρθουν χιλιάδες πλειστηριασμοί, ακόμα και πρώτης κατοικίας. Μικρές  επιχειρήσεις θα πουλιούνται αντί πινακίου φακής και θα κλείνουν, εκτοξεύοντας την ανεργία. Ακόμα και το κούρεμα των λαϊκών αποταμιεύσεων είναι ανοιχτό!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθεί ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ κοινωνικής καταστροφής. ΔΝΤ και λοιποί δανειστές μιλούν για χρηματοδοτικό κενό κι άρα νέα μέτρα ύψους 6-9 δισ. ευρώ. Αν περάσουν τα μέτρα αυτά, θα δούμε άμεσα τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται για ακόμα μια φορά, για να δοθούν κι άλλα δισεκατομμύρια για την «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών, για να πληρωθεί ένα δημόσιο χρέος που συνεχώς αυξάνεται, για να καταφέρει ο καπιταλισμός να ξεπεράσει τη βαθιά, παγκόσμια, δομική κρίση του. Πώς θα πάρει, άλλωστε η κυβέρνηση ψηλό βαθμό στην αξιολόγησή της από τους "θεσμούς";

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι βαθιά αντιλαϊκή, ταξική και επικίνδυνη για το λαό. Η κυβέρνηση αυτή δεν λογοδοτεί στο λαό, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στους δανειστές, στο κεφάλαιο και στα μεγάλα συμφέροντα, ενώ κυβερνάει με ψεύτικα διλλήματα, εκβιασμούς και αυταπάτες.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό σχέδιο.  Για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το κατεβάσει καν μαζί με τα σχέδια για νέο φορολογικό και τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».

Στο δρόμο που άνοιξε η μεγάλη πανεργατική απεργία του Φλεβάρη με τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές, που με τους εργαζόμενους μπροστά ένωσε στο δρόμο όλα τα πληττόμενα, φτωχά, λαϊκά στρώματα. Έφαγαν τα μούτρα τους  όσοι καλούσαν να εγκαταλείψουμε τον αγώνα και να παζαρέψουμε με την κυβέρνηση βελτιώσεις και εξαιρέσεις από το σφαγείο. Διαψεύστηκαν όσοι στις προτάσεις για κλιμάκωση των αγώνων απαντούσαν ότι "ο κόσμος δεν κινητοποιείται, δεν είναι έτοιμος κλπ". Όμως για –μια ακόμα φορά – η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αντί να κλιμακώσουν την πάλη, φοβήθηκαν από την επιτυχία της κινητοποίησης και έτρεξαν να  «μαζέψουν» τις απεργίες και τα αγροτικά μπλόκα, ξαναγυρνώντας στην αποτυχημένη λογική «κινητοποιήσεις αν και όταν κατατεθεί ο νόμος». Αυτές οι λογικές δίνουν «ανάσες» στην κυβέρνηση και την διευκολύνουν να ξεδιπλώσει την επίθεσή της.

Τώρα είναι η ώρα να μπλοκάρουμε τα σχέδια κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. με απεργίες, διαδηλώσεις, όλες τις μορφές αγώνα. Να απαιτήσουμε να γίνει πανεργατική η απεργία που έχει κηρύξει για τις 7 Απρίλη η ΑΔΕΔΥ. Να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις στις συνελεύσεις των σωματείων και στους χώρους δουλειάς. Να κλιμακώσουμε με 48ωρη πανεργατική απεργία στη συνέχεια και με απεργία διαρκείας όταν φέρουν το αντιασφαλιστικό στη βουλή. Ο αγώνας μας μπορεί να νικήσει αν οργανωθεί από τα κάτω, από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, με συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές. Με συντονισμό των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών. Η συμβιβασμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που είπε "ναι" στα μνημόνια  όταν οι εργαζόμενοι όρθωναν περήφανο "όχι", ούτε θέλει ούτε μπορεί να μπει μπροστά σ έναν τέτοιο αγώνα.

Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα. Το κόστος της πρέπει να βαρύνει αποκλειστικά τους εργοδότες και το κράτος. Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση στα όρια ηλικίας, ασφαλιστική προστασία όλων των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων, και να μετράνε για συντάξιμα τα χρόνια ανεργίας. Να επιστρέψουν τα κλεμμένα στα ασφαλιστικά ταμεία και να προστατευθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών.

Να πούμε όχι στην πολιτική που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους με τη φορολεηλασία και τη φορομπηξία, που απαλλοτριώνει κάθε εργατικό – λαϊκό δικαίωμα. Να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Για μια αξιοβίωτη ζωή πέρα από τα όρια και τις ανάγκες του βάρβαρου καπιταλισμού που με τον πόλεμο και τη φτώχεια ξεριζώνει τους ανθρώπους από τον τόπο τους.

Όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο με την πραξικοπηματική ανατροπή της ξεκάθαρης λαϊκής εντολής του Δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με την αγαστή συμφωνία και βοήθεια όλων των αστικών κομμάτων), έδειξε ότι μέσα στη μέγγενη των μνημονίων, μέσα στη φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτω από τα δεσμά του κεφαλαίου, μόνο εξαθλίωση και υποταγή μπορεί να περιμένει το λαό.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο  συμβιβασμού με τους οικονομικούς δολοφόνους του κουαρτέτου. Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-κεφαλαίου-Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών μνημονιακών στρωμάτων που το στηρίζουν, χτίζουμε το δικό μας εργατικό και λαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής.

Η ζωή μας περνάει μέσα από την αμφισβήτηση και τη μονομερή διαγραφή του ληστρικού χρέους. Μέσα από τη ρήξη και την έξοδο από ευρώ και Ε.Ε. Μέσα από την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με την επιβολή του εργατικού ελέγχου παντού. Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου