Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ, 7.30 μμ, Πλατεία Πάρκου, Λαμία


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στη Λαμία, όπως και σε όλες τις πόλεις της χώρας, στα αντιπολεμικά, αντι-ιμπεριαλιστικά, αντιρατσιστικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Τετάρτη 2 Μαρτίου ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, ενάντια στον ρατσισμό και τη ξενοφοβία.

Τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή μας πυκνώνουν όλο και πιο πολύ. Ο πόλεμος στην Συρία κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα. Νέες δυνάμεις ετοιμάζονται να εισβάλλουν στην πολύπαθη χώρα όπως η Σ. Αραβία και η Τουρκία (που  εκμεταλλεύεται την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα για να κλιμακώσει την συμμετοχή της στον πόλεμο), απειλώντας να παρασύρουν  όλη την περιοχή στο χάος.  

Ο ερχομός του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο, με την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, και την συμφωνία και πίεση της ΕΕ, με το  πρόσχημα του «ελέγχου των προσφυγικών ροών» μπορεί να φέρει μόνο κλιμάκωση του πολέμου, όξυνση των ανταγωνισμών, αμφισβητήσεις των συνόρων, νέες συμφορές. H ενέργεια αυτή εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Αν. Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, το Αιγαίο και την Κύπρο και σε όλη την Ευρώπη μέχρι την Φιλανδία.

Η ΕΕ  μετατρέπεται σε «Ευρώπη Φρούριο». Υψώνει φράχτες, καλεί στην πράξη στη δολοφονία των απελπισμένων και ξεριζωμένων από τον πόλεμο και τη πείνα προσφύγων, αξιοποιώντας τα δραματικά αποτελέσματα της δικής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής στην Λιβύη, την Συρία και αλλού. Την ίδια στιγμή στο όνομα της «τρομοκρατίας» καταργεί δημοκρατικά δικαιώματα και εντείνει την καταστολή στο εσωτερικό της στοχεύοντας πάνω από όλα τις λαϊκές αντιστάσεις που αναπτύσσονται ενάντια στην αντιδραστική πολιτική που φορτώνει την κρίση στις πλάτες των λαών.

Για όλους αυτούς τους λόγους:

Η ανάπτυξη της αντιπολεμικής, αντι-ιμπεριαλιστικής, αντιρατσιστικής και δημοκρατικής πάλης του λαού μας και όλων των λαών της περιοχής αποτελεί εξαιρετικά κρίσιμο και επείγον ζήτημα. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα σε κινηματικές πρωτοβουλίες καταδίκης των εξελίξεων αυτών.

Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης  με άμεσα αιτήματα και στόχους:

- Έξω ο Νατοϊκός στόλος από το Αιγαίο. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην κλιμάκωση του πολέμου στην Μ. Ανατολή. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των Νατοϊκών βάσεων.
- Πάλη ενάντια στην κλιμάκωση του πολέμου, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς. Δίκαιη ειρήνη στη περιοχή χωρίς ξένους στρατούς και επεμβάσεις, στη βάση της πλήρους κατοχύρωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της συνύπαρξης  όλων των λαών, εθνών και θρησκειών.
- Πάλη ενάντια στην πολιτική ευθυγράμμισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τα  επιθετικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της περιοχής (άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) και την ρατσιστική πολιτική της ΕΕ.  Όχι στην αντιδραστική μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. Λεφτά για μισθούς και συντάξεις όχι για πολέμους και στρατόπεδα συγκέντρωσης.
- Πάλη ενάντια στην αντιδραστική, φιλοπόλεμη και ρατσιστική πολιτική του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των κυβερνήσεων, ενάντια στους Κούρδους και τους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας, της Παλαιστίνης, σε όλη τη Μ. Ανατολή, στην Κύπρο και στο Αιγαίο . Όχι στην Ευρώπη φρούριο των φρακτών και  των κλειστών συνόρων. Ελεύθερη και ασφαλής διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τις συνοριακές διόδους. Όχι στην εκμετάλλευση τους από τα κάθε είδους δουλεμπορικά κυκλώματα πριν και μετά την είσοδό τους στην Ευρώπη.
- Όχι στις απελάσεις, τις επαναπροωθήσεις, τη διαλογή και τον εγκλεισμό των προσφύγων. Όχι στις άθλιες συνθήκες διαμονής και τη στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού.

- Πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των ευρωπαϊκών λαών και πρώτα από όλα του δικαιώματος τους να παλεύουν ενάντια στις επιπτώσεις της κρίσης και την επίθεση του κεφαλαίου. Όχι στον ρατσισμό, την ακροδεξιά και την ισλαμοφοβία που χρησιμοποιείται για να δυναμώνει η επίθεση στα δημοκρατικά και κοινωνικά  δικαιώματα των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου