Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ στο 3ο Μνημόνιο! Όλοι και όλες στους δρόμους! Διήμερο κινητοποιήσεων στη Λαμία ενάντια στο 3ο Μνημόνιο και για την υπεράσπιση του ΌΧΙ του λαού στο Δημοψήφισμα! Συγκεντρώσεις σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, Πλατεία Ελευθερίας, 7:00μμ
Ο ελληνικός λαός παρακολούθησε εμβρόντητος τα όσα έγιναν στις Βρυξέλλες. Δεν επρόκειτο για διαπραγμάτευση. Ήταν μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού. Μία πλήρης καταστροφική υποταγή στους δολοφόνους της ΕΕ, μία κατά κράτος νίκη του Γερμανικού ιμπεριαλισμού και της κυριαρχίας του στην Ευρώπη.

Αποδείχτηκε και για τους πλέον δύσπιστους ή αφελείς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μια συμμορία εκβιαστών, δολοφόνων, τοκογλύφων, μαφιόζων, με όπλο μαζικής καταστροφής το κοινό νόμισμα.

Η "διαπραγμάτευση" στις Βρυξέλλες αποτελεί ένα  πανευρωπαϊκό Ιουλιανό πραξικόπημα ενάντια στον ελληνικό λαό.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε το δικαίωμα ούτε και την  εξουσιοδότηση να υπογράψει μια συμφωνία ενάντια στην διπλά εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού, στις εκλογές και το ιστορικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Πρόκειται για ανοιχτή συνέργεια στο ευρωπραξικόπημα.

Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να  ανατρέψει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και να θυσιάσει ακόμη και τις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες στο βωμό του νέου Μνημονίου  και των νόμων που υποσχέθηκε να ψηφίσει σε πρωτοφανείς χρόνους και με εκβιαστικές διαδικασίες.

Ταυτόχρονα διαμορφώνει τους όρους ουσιαστικά για μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μια κυβέρνηση "εθνικης ενότητας" με όλη τον μνημονιακή συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ που ο λαός έστειλε στα σκουπίδια. 

Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι αποφάσεις οριακές για όποιον μιλάει στο όνομα και για λογαριασμό της Αριστεράς. Η ιστορία δεν κρίθηκε από τους συνεργάτες των κατακτητών-ιμπεριαλιστών, αλλά από τους αντάρτες, από εκείνους που αγωνίστηκαν ενάντιά τους.

Γι' αυτό καλούμε πριν απ’ όλα το λαό σε  μαζική ανταρσία που θα ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης, τους νέους μνημονιακούς νόμους και το μαζικό ξεπούλημα  της δημόσιας περιουσίας. Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς να αντιταχθούν σε αυτό το πραξικόπημα και να στρατευτούν στο ΟΧΙ μέχρι τη ρήξη.
  
ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ και την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ 
- ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΜΑΣ
- ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Αντικειμενικά στην ημερήσια διάταξη μπαίνει το ζήτημα μιας άλλης αριστεράς. Μιας αριστεράς, της ρήξης και όχι των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων, που θα τιμήσει το  «ΟΧΙ του ελληνικού λαού». Ικανής να  τραβήξει την μάχη με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου μέχρι το τέλος, μέχρι την δικαίωσή της.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία  ψήφισαν πριν από 7 μέρες ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια. Εμπρός να καταργήσουμε ΟΛΑ τα μνημόνια, παλιά και νέα, με τους αγώνες μας!

4 σχόλια:

 1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν αριστερό δεκανίκι συμμετείχε γλείφοντας και στηρίζοντας εδώ και τέσσερα χρόνια τις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ , έχει μεγάλες ευθύνες για τις αυταπάτες που καλλιέργησε στον Ελληνικό λαό για το τι είναι ΣΥΡΙΖΑ και που το πάει. θα κάνει ποτέ αυτοκριτική.....
  Τι έχει τώρα να πει για το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ……….
  Ρωτάω θα ξανακουνάνε πάλι τα σημαιάκια τώρα κάτω από τις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.....Έλεος ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές το ΚΚΕ δικαιώθηκε για ακόμα μια άλλη φορά Διότι με
  οξυδέρκεια προέβλεψε τα παπατζίδικα κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κάλπικο τρόπο που
  θα διαχειρίζονταν το δημοψήφισμα,. ¨ολα αυτά οδγησαν τελικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπογράψει με τους δανειστές, ένα νέο επαίσχυντο μνημόνιο.,
  ΑΠΛΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ , όσους πίστεψαν και επένδυσαν στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του ΣΥΡΙΖΑ,
  Η προοπτική είναι με το ΚΚΕ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή
  ένωση με κοινωνική ιδιοκτησία, αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με εργατική λαϊκή εξουσία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η μόνη πραγματικά ορθή λύση είναι η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την Ε.Ε με λαϊκή εξουσία, αλλά αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία και ο λαός να αποβάλει τις αυταπάτες που έχει για τον χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συμμετοχής της Ελλάδας σε αυτήν την Ένωση που τα αρνητικά αποτελέσματα της ένταξης α βιώνουμε εδώ και χρόνια με την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.
  Αντίθετα όταν βαδίζουμε στα τυφλά, όπως πηγαίνει σήμερα ο Σύριζα και προηγούμενα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , το αποτέλεσμα είναι να υποκύπτουν σε προγράμματα που οδηγούν την Ελλάδα σε οικονομική ασφυξία και καταστροφή.
  ΤΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τι αυταπάτες του για το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε και υποβοήθησε σαν γεφυρα για να εδραιωθεί η Σοσιαλοδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό λαό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν αριστερό δεκανίκι συμμετείχε γλείφοντας και στηρίζοντας εδώ και τέσσερα χρόνια τις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ , έχει μεγάλες ευθύνες για τις αυταπάτες που καλλιέργησε στον Ελληνικό λαό για το τι είναι ΣΥΡΙΖΑ και που το πάει. θα κάνει ποτέ αυτοκριτική.....
  Τι έχει τώρα να πει για το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ……….
  Ρωτάω θα ξανακουνάνε πάλι τα σημαιάκια τώρα κάτω από τις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.....Έλεος ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή