Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση από την συνεδρίαση της ΚΣΕ την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου


Την Πέμπτη 30 Αυγούστου συνεδρίασε η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να οργανώσει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της.

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι στο φόντο της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής αστάθειας που συνεχίζεται και βαθαίνει διεθνώς, απειλώντας όχι μόνο τις χώρες του ευρωπαϊκού «νότου» αλλά τον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για «επαναδιαπραγμάτευση», «επιμήκυνση» κλπ αποδεικνύονται χοντροκομμένα ψέμματα. 


Η μνημονιακή διπλωματία του Σαμαρά μεταφράζεται σε εγγυήσεις προς την τρόϊκα και τα αφεντικά για συνέχιση και κλιμάκωση της λεηλασίας μισθών, συντάξεων, κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Ξεπούλημα της Αγροτικής, του ΤΤ, των ΔΕΚΟ, εφεδρεία και απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, κλεισίματα και συγχωνεύσεις, νέα βάρβαρα μέτρα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ο ρατσισμός, η καταστολή, η ανοιχτή συνεργασία και πριμοδότηση των φασιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα για να μπορέσουν να περάσουν τις επιθέσεις τους, να φοβίσουν και να διασπάσουν το κίνημα που συντάραξε τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, να απομονώσουν και να συκοφαντήσουν την Αριστερά. 


Δεν μας φοβίζουν - μας εξοργίζουν! Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε το μεγαλειώδες αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πλημμύρισε το Σύνταγμα στις 24 Αυγούστου. Συνεχίζουμε με κοινούς αγώνες ελλήνων και μεταναστών εργατών ενάντια στον κοινό εχθρό, την τρόικα, την πολιτική του κεφαλαίου, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, που έρχονται όλο και πιο κοντά και στην περιοχή μας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους σε πανεργατικό – παλλαϊκό ξεσηκωμό. Με οργάνωση, με πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής μπορούμε να νικήσουμε. 

Οι κινητοποιήσεις στην Αγροτική, στο ΤΤ, στα σχολεία, στους Δήμους, στα νοσοκομεία και σε μια σειρά χώρους πρέπει να κλιμακωθούν σε πανεργατικό απεργιακό κίνημα διαρκείας, να συνδυαστούν με το πιο πλατύ κίνημα εργατικής και λαϊκής αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και αυτοάμυνας, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, τη ρήξη με ευρώ και ΕΕ, τη διαγραφή του χρέους και το σταμάτημα της σημερινής καταστροφής. 

Απεργίες – διαδηλώσεις – καταλήψεις – λαϊκές συνελεύσεις παντού.

  • Η πρώτη μεγάλη απάντηση θα δοθεί στις 8 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη.
  • Η 12η του Σεπτέμβρη, ημέρα που έχει ήδη αποφασισθεί απεργία των δασκάλων μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ένα επόμενο μεγάλο απεργιακό σταθμό. Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους Δήμους, στα νοσοκομεία και σε άλλους χώρους ήδη συντονίζονται ενώ έχει κατατεθεί πρόταση από τις  συνδικαλιστικές παρατάξεις της Αριστεράς προς ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥγια κήρυξη γενικής απεργίας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τα μέλη της σε όλους τους χώρους να πρωτοστατήσουν για την επιτυχία της απεργίας στις 12 Σεπτέμβρη, καλεί όλες τις δυνάμεις του μαχόμενου εργατικού κινήματος, τις πρωτοβουλίες και τις επιτροπές βάσης, τα συνδικάτα και τα κόμματα της Αριστεράς να συντονιστούμε όλοι μαζί προς αυτήν την κατεύθυνση.
  • Επιμένουμε και κλιμακώνουμε με κοινές πρωτοβουλίες την προσπάθεια συσπείρωσης και συντονισμού των δυνάμεων που κινούνται σε κατεύθυνση ρήξης με ευρώ και ΕΕ και συνολικής αντιπαράθεσης με την πολιτική του κεφαλαίου. Τη Δευτέρα 3/9 έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.
  • Τέλος η ΚΣΕ συζήτησε για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα πάρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επόμενο διάστημα (εκδηλώσεις, Συνδιάσκεψη κλπ), συζήτηση που θα συνεχιστεί και θα καταλήξει σε πιο συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου