Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Δελτίο Τύπου για τον ανασχηματισμό της μνημονιακής συγκυβέρνησης στις 10-06-14


Φαίνεται ότι το "μήνυμα" που έλαβε η κυβέρνηση από τις εκλογές ήταν η κλιμάκωση της επίθεσης στον λαό. Ανεξάρτητα από τους εκλογικούς υπολογισμούς και τους γελοίους συμβιβασμούς όσων νέμονται την εξουσία, η βασική πλευρά του "νέου" κυβερνητικού σχήματος είναι η συνέχιση της μνημονιακής κόλασης.

Με έναν υπουργό οικονομίας, υπάλληλο τραπεζικών συμφερόντων, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Λάτση, άξιο συνεχιστή της μαύρης οικονομικής μπότας  των Στουρνάρα, Προβόπουλου.

Με έναν συρφετό υποτακτικών  της τρόικα και του κεφαλαίου, οπαδών του νεοφιλελεύθερου εξτρεμισμού. Ξεχωριστές οι παρουσίες όπως του Βορίδη για να συνεχίσει το έργο του ομοιδεάτη του Γεωργιάδη, του Λοβέρδου που ξεκίνησε τη διάλυση της δημόσιας υγείας,  και έκανε επίδειξη ρατσισμού απέναντι στις οροθετικές γυναίκες, οι Βρούτσης,  Μητσοτάκης για να συνεχίσουν τις απολύσεις και την κατάργηση των εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η "νέα" κυβέρνηση διορίστηκε για να περάσει ήδη από το καλοκαίρι ένα νέο πακέτο σκληρών μέτρων, όπως η νέα έκθεση του ΔΝΤ υπαγορεύει.

Ολοκληρωτική διάλυση του ασφαλιστικού, γενικό ξεπούλημα με πρώτη την  ΔΕΗ, νέες απολύσεις στο δημόσιο, μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατεδάφιση της εναπομένουσας δημόσιας παιδείας και παράδοση της δημόσιας υγείας στα αρπακτικά των ασφαλιστικών εταιριών και των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Η άθλια κυβέρνηση ισχνής μειοψηφίας στο λαό δεν έχει δικαίωμα να εφαρμόσει αυτή την πολιτική για την οποία καταψηφίστηκε στις πρόσφατες εκλογές.

Αποτελεί πραξικόπημα και μόνο η παραμονή της στην εξουσία. 

Ο Σαμαράς δεν είναι ότι δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών. Καταλαβαίνει ότι τα "ψωμιά του είναι λίγα" και γι' αυτό προέκρινε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα "αποτελειώσει τη δουλειά" που του ανατέθηκε  από τα αφεντικά του  με επίγνωση της συντριβής  που τον περιμένει.

Ο λαός έχει την δύναμη με την κλιμάκωση των ταξικών αγώνων άμεσα, χωρίς εκλογικές αναμονές, να ανατρέψει την κυβέρνηση και το μαύρο μέτωπο ΕΕ-κεφαλαίου,  να υπερασπίσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα και τις ανάγκες του.

Η υποχρέωση πλέον της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού, είναι να τους ρίξουμε με όσο το δυνατό πιο μεγάλο και εκκωφαντικό θόρυβο.

Τέτοιον που κανένας να μην μπορεί να αγνοήσει, να παρακάμψει ή να παρερμηνεύσει.

Και μόνο ο λαϊκός ξεσηκωμός, ένα κίνημα ρήξης, ανατροπής και ελπίδας που με τον ανυποχώρητο και ριζοσπαστικό του αγώνα που  θα διεκδικεί την έξοδο από την ΕΕ, τη διαγραφή του χρέους και τη χάραξη μιας άλλης πολιτικής για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, μπορεί να γκρεμίσει τη μειοψηφία που κυβερνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου