Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΟΡΤΗ... ΗΤΑΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ


Όλοι αύριο Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στη Συγκέντρωση και Πορεία του Πολυτεχνείου στη Λαμία, στις 19:30, στην Πλατεία Ελευθερίας

Το φετινό Πολυτεχνείο μας στέλνει το μήνυμα ότι τις χούντες δεν τις διώχνει η υπομονή αλλά η μαχητική στάση του λαού και της νεολαίας. Ο ερχομός του Ομπάμα δυο μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του 1973, έρχεται να θυμίσει ότι ζούμε και σήμερα μία ιδιόμορφη χούντα. Τότε ήταν τα τανκς, τα ξερονήσια και το ΕΑΤ-ΕΣΑ των συνταγματαρχών. Τώρα είναι οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων και οι απαγορεύσεις συναθροίσεων πάνω από τρία άτομα, σε σύμπλευση με τις απολύσεις και την ''ιερή συμμαχία'' κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Πως όμως συνδέεται η εμπλοκή των ΗΠΑ με το πολυτεχνείο του ’73;


Η Αμερική ήταν αυτή που από κοινού με την ντόπια αστική τάξη έδωσε τη δεκαετία του ’60 άδεια στους φασίστες του στρατού να παρελαύνουν στους δρόμους της χώρας, ήταν αυτή που όπλισε τα χέρια τους, ήταν αυτή υπεύθυνη για τα βάσανα του λαού μας κατά την περίοδο της μαύρης επταετίας. Στόχος των ΗΠΑ και του ντόπιου κεφαλαίου ήταν να τσακιστεί το ιδιαίτερα ισχυρό εκείνη την περίοδο εργατικό κίνημα, ώστε να αρχίσει η πλήρης αναδιάρθρωση του ελληνικού καπιταλισμού στα πρότυπα που επέβαλλε ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός.


ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ



Όπως ο Νοέμβρης είχε ξεκάθαρους στόχους και ονόμασε με σαφήνεια τους εχθρούς, έτσι και σήμερα οι καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους και τη νεολαία βρίσκεται στο δρόμο της σύγκρουσης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Το Πολυτεχνείο, επίκαιρο όσο ποτέ, μας καλεί σε ξεσηκωμό, σε αγώνα αντίστασης και ανατροπής. Μας θυμίζει ότι ιστορία έγραψε η νεολαία της ανυπακοής και όχι όσοι τη συμβούλευαν να κάτσει στα αυγά της. Μας θυμίζει ότι όταν ο αγώνας είναι στα χέρια των πολλών, δεν είναι χαμένος.


Μας υπενθυμίζει τα αιτήματα του τότε στο σήμερα:



ΨΩΜΙ: Για να έχουν όλοι δικαίωμα στην εργασία ,χωρίς ανεργία, εργασιακή ανασφάλεια, voucher, απολύσεις και εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και για να μπορεί κάθε οικογένεια να εξασφαλίζει τον βιοπορισμό της.

ΠΑΙΔΕΙΑ: Για να έχουν όλοι ελεύθερη πρόσβαση στη μόρφωση χωρίς φυλετικούς, θρησκευτικούς και ταξικούς διαχωρισμούς. Για να σταματήσει η απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και η συνεχής παραγωγή τελειόφοιτων ανέργων, μέχρι την παιδεία που θα βασίζεται στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι της αγοράς.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Για να μην απειλούνται οι διαδηλώσεις, τα πολιτικά δικαιώματα και η ελεύθερη έκφραση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που θέλουν να επιβάλλουν την πολιτική τους. Για να υπάρχει άσυλο στις πανεπιστημιακές σχολές, στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους, ως μέσα αντίστασης στην κυρίαρχη πολιτική.


Σήμερα, η μόνη πραγματική τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου είναι η συνέχιση του αγώνα για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία την κρίση τους και για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Για να περάσουμε από το ''δε γίνεται αλλιώς'' στο «να πάει αλλιώς». Μόνο αυτή η πορεία γεννά κοινωνίες απαλλαγμένες από τις καπιταλιστικές κρίσεις, που θυσιάζουν τα πάντα για το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα, αλλά και κοινωνίες που θα δικαιώνουν τον κόσμο της εργασίας, τα όνειρα, τις αγωνίες και τους αγώνες του μέσα από την αντικαπιταλιστική επανάσταση.


Όλοι αύριο Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στη Συγκέντρωση και Πορεία του Πολυτεχνείου στη Λαμία, στις 19:30, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου