Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων - Όχι στην αύξηση των δημοτικών τελών - Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων καθαριότητας στους Δήμους


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας καταδικάζει και καταγγέλλει την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων από τη Δημοτική Αρχή Λαμίας. Ο Δήμαρχος Λαμίας και η Δημοτική του Αρχή επιλέγουν να ιδιωτικοποιήσουν την αποκομιδή απορριμμάτων ενώ μπορούν να την κρατήσουν υπό δημόσιο έλεγχο. Με τον τρόπο αυτό εφαρμόζουν τις αγριο-καπιταλιστικές μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που συρρικνώνουν τον δημόσιο τομέα και ξεπουλούν τη χώρα στο κεφάλαιο, για να πλουτίζουν οι ιδιώτες μεγαλοεργολάβοι.


Αυτές οι πολιτικές ιδιωτικοποίησαν τα τελευταία 20 χρόνια, πριν και από τα μνημόνια, κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, που συνεισέφεραν τεράστια ποσά στον κρατικό προϋπολογισμό όταν ήταν δημόσιες. Αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμολογίων αυτών των υπηρεσιών, που πληρώνει καθημερινά ο λαός από το υστέρημά του, αλλά και την υποβάθμιση σε κάποιες περιπτώσεις της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων, εάν πραγματοποιηθεί, θα κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πιο ακριβά κάθε χρόνο στον Δήμο Λαμίας, από ότι κοστίζει τώρα που βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο. Αυτή η αύξηση του κόστους θα οδηγήσει στην αύξηση των δημοτικών τελών προς τους δημότες της Λαμίας, ως τον μόνο τρόπο κάλυψης της διαφοράς, αλλά και στη μεταφορά (και κατ' επέκταση τη στέρηση) πόρων από άλλα έργα που τόσο ανάγκη έχει η πόλη της Λαμίας, για να καλυφθεί η αύξηση του κόστους της αποκομιδής.

Οι δημότες της Λαμίας πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των 47 συμβασιούχων εργαζόμενων της αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Λαμίας, γιατί ο αγώνας τους προασπίζει το δημόσιο συμφέρον και είναι αγώνας όλης της λαμιώτικης κοινωνίας.

Τώρα είναι η ώρα  για μαζικό μαχητικό  και ανυποχώρητο αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και σε όλο το δημόσιο. Για να μπει τέλος στην ομηρεία των συμβασιούχων και όλων των επισφαλώς εργαζόμενων ανθρώπων, για να μπει ένα τέλος στην ανασφάλεια, για να καταργηθεί κάθε μορφή  προσωρινής και ελαστικής εργασίας, για να βάλουμε μπροστά το μεγάλο αίτημα για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, σε  σύγκρουση με τις απάνθρωπες πολιτικές που υπαγορεύουν η ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.

Στη μάχη που δίνεται, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  βρίσκεται ολόπλευρα συμπαραστάτης και αγωνίζεται για:  

  • Να επαναπροσληφθούν και οι 47 συμβασιούχοι.
  • Τη μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.
  • Την κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των ΟΤΑ και της κοινωνίας.
  • Να μην περάσει καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση, για δήμους στην υπηρεσία του λαού. Όχι στην εκχώρηση των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους εργολάβους.
  • Τη χρηματοδότηση των δημοτικών υπηρεσιών για την αναγκαία κοινωνικά λειτουργία τους, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο αγώνας των συμβασιούχων των Δήμων συνδέεται άμεσα με την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της, με την πάλη για την απελευθέρωση από τα δεσμά των παλιών και νέων μνημονίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και την απελευθέρωση από την σκλαβιά του κεφαλαίου που θέλει να φορτώσει στην πλάτη των εργατών την κρίση του!


Την λύση δεν θα την δώσει κανένας άλλος παρά εμείς, με μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου