Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Κάτω τα χέρια από τη Βίλα Αμαλίας και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους!Χθες το πρωί τα ΜΑΤ της φασίζουσας μνημονιακής κυβέρνησης εισέβαλαν στην κατάληψη της Βίλας Αμαλίας, που λειτουργεί σαν ελεύθερος, αυτοδιαχειριζόμενος χώρος, με προσαγωγές ακόμη κι αυτών που πήγαν στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν. 

Η Βίλα Αμαλίας εδώ και 22 χρόνια αναπτύσσει κοινωνική, πολιτική, αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση σε μία ευαίσθητη περιοχή και γι'αυτό ενοχλεί το κατασταλτικό κράτος. 

Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της αστυνομίας ενάντια σε κατειλημμένους χώρους και στέκια συμπληρώνουν τις επιδρομές των φασιστικών συμμοριών και ευνοούν τα σχέδιά τους, ιδιαίτερα στην περιοχή που εκκολάφθηκε το ναζιστικό φίδι. 

Η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" φαίνεται ότι ασπάζονται ευλαβικά τα σχέδια του Μιχαλολιάκου και της συμμορίας του, που στοχεύουν στο "ξεκαθάρισμα" της περιοχής από συλλογικότητες που μάχονται το ρατσισμό και την ξενοφοβία και υπερασπίζονται την ελευθερία και την αυτοοργάνωση.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μέρος ευρύτερου σχεδίου. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη προχωράει όλο και πιο πολύ στο δρόμο του ολοκληρωτικού αυταρχισμού. 

Στη Θεσσαλονίκη τα ΜΑΤ εισέβαλαν στη φοιτητική εστία της Θεσσαλονίκης για να χτυπήσουν τους πιο φτωχούς φοιτητές, που παλεύουν για να μη χάσουν τη διαμονή τους στην εστία (μετά από καταγγελία του Πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ. - άξιος ο μισθός του). 

Και φυσικά δεν ξεχνάμε τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, η οποία παραμένει σφραγισμένη από το καλοκαίρι, ενώ πριν αποτελούσε πραγματικό πνεύμονα πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για την περιοχή. 

Έτσι θέλουν τα δημόσια κτίρια: ρημαγμένα και έρημα, όπως οι ζωές μας. Μας θέλουν μόνους, απελπισμένους και αβοήθητους, μακριά από συλλογικές διαδικασίες. Μας θέλουν άθροισμα πολιτών και όχι κοινωνία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τις αστυνομικές επιχειρήσεις και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της κατάληψης που χτυπήθηκε. 

Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να αποχωρήσει η αστυνομία. 

Το δυνάμωμα του αγώνα, η οργάνωση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω αυταρχικοποίηση και καταστολή αλλά και να στείλει από εκεί που ήρθαν αυτούς που τις χρησιμοποιούν ως τελευταία σανίδα σωτηρίας τους: τη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου