Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Με απόφαση της τριμερούς συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και του υπουργού Στουρνάρα ως πειθήνιων οργάνων της τρόικας και του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Προβόπουλου ως τοποτηρητή της, χωρίς καμία νομιμοποίηση ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ την περασμένη Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012:

  • η ανάκληση λειτουργίας της ΑΤΕ και το οριστικό κλείσιμό της μετά από 83 χρόνια απρόσκοπτης δραστηριότητας με τη διάσπασή της σε καλή και κακή
  • η μεταβίβαση-χάρισμα του υγιούς και πιο κερδοφόρου τμήματός της στην Τράπεζα Πειραιώς του Μιχάλη Σάλλα  με διαδικασίες  εξπρές και εν κρυπτώ (μια άγνωστη δήθεν εμπιστευτική προσφορά) και η διατήρηση του πιο ζημιογόνου κομματιού υπό κρατικό έλεγχο και διαδικασία εκκαθάρισης

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ !!!

  • η «κακή» ΑΤΕ (υπό εκκαθάριση) θα επιβαρύνει το δημόσιο
  • η «καλή» ΑΤΕ/Πειραιώς θα ανακεφαλαιοποιηθεί με 8 δις ευρω πάλι με εγγύηση του δημοσίου
  • στους φορολογούμενους και στον κρατικό προϋπολογισμό περνούν νέα βάρη, ενώ στους ιδιώτες περνούν τα έτοιμα κέρδη
  • οι μικρομέτοχοι έχασαν με σκανδαλώδη τρόπο τα χρήματά τους αφού οι μετοχές της ΑΤΕ που κατείχαν μηδενίστηκαν

Το γεγονός αυτό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τα σημάδια είχαν φανεί από καιρό.

Έτσι, η ΑΤΕ όλο το προηγούμενο διάστημα οργανωμένα απαξιώθηκε από τις διορισμένες διοικήσεις της (κυρίως Πανταλάκη) για νά μπορεί σήμερα νά πουληθεί-παραχωρηθεί δωρεάν, να θυσιαστεί για να βελτιώσει η Τρ.Πειραιώς τους δικούς της δείκτες.

Παρά τα χονδροειδή ψέματα του Παπανδρέου για τη δημιουργία κρατικού πυλώνα και των Σαμαρά-Βενιζέλου ότι θα διατηρήσουν δυνατή την επανακεφαλαιοποιημένη ΑΤΕ, το έγκλημα συντελέστηκε κρυφά μέσα στο καλοκαίρι:

Αφού ως υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου ο Ευ.Βενιζέλος προκάλεσε με το κούρεμα των ομολόγων ζημιές 4 δις ευρω στην Αγροτική Τράπεζα και 3 δις ευρω στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μετά τους απαγόρευσε κατ’ εντολήν της Τρόϊκας να επανακεφαλαιοποιηθούν.

Επιπλέον εμείς οι εργαζόμενοι υποστήκαμε μείωση 35% των αποδοχών μας στο βωμό της δήθεν εξυγίανσης που ετοίμαζε η διοίκηση Πανταλάκη…..

Τώρα έρχεται ως πρωθυπουργός ο Σαμαράς και αντίθετα με όσα έλεγε προεκλογικά, χαρίζει στον τραπεζίτη Μ.Σάλλα τον όμιλο της ΑΤΕ που αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού χρηματοδοτώντας ουσιαστικά επιπλέον με 8 δις την Τράπεζα Πειραιώς.

Αυτή η εγκληματική απόφαση της 3μερούς συγκυβέρνησης είναι το πρώτο μέρος της  ανακατάταξης στην ελληνική τραπεζική αγορά, η οποία θα παραδοθεί πλήρως στο πολυεθνικό τραπεζικό κεφάλαιο και σχετίζεται με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και τις νέες εξαγορές-πωλήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Εμπορικής και Γενικής Τράπεζας μετά το οριστικό κλείσιμο στο νομό μας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΗ

Αν  το 2010 που η Τρ.Πειραιώς ήθελε να  αγοράσει την ΑΤΕ με  370 εκ. το θεωρούσαμε σκάνδαλο τι να πούμε για την τωρινή απόφαση που όχι μόνο δεν αποδίδει ούτε ευρω στα κρατικά ταμεία αλλά τη χρηματοδοτεί κιόλας.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποφάσισε επί της ουσίας να χαρίσει στην Πειραιώς και στο Σάλλα (τον τραπεζίτη που στο παρελθόν έχει κατεξοχήν επανειλημμένα επωφεληθεί από το ελληνικό δημόσιο παίρνοντας την Τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης και την ΕΤΒΑ) όχι μόνο την υγιή τράπεζα (16 δις ευρω καταθέσεις, 10 δις ευρω ενήμερα δάνεια αλλά και όλα τα ακίνητα της ΑΤΕ τα οποία με τρέχουσες τιμές εκτιμώνται σε 750 εκ. ευρώ) αλλά κυρίως μέσω αυτής, όλων  των υποθηκών σε αυτήν και κατά συνέπεια και τον έλεγχο της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.
   
Ø       Μ’ αυτή την επικίνδυνη αντιλαϊκή αντεθνική πραξικοπηματική απόφαση

απειλούνται άμεσα αγρότες, εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες, συνεταιριστικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες με υπερήμερες οφειλές
κινδυνεύουν προκλητικά οι πρώτες κατοικίες και οι επαγγελματικοί χώροι που είχαν υποθηκευτεί στην ΑΤΕ - αλλά κυρίως το σύνολο της ελληνικής αγροτικής γης – που ευκολα μπορεί να περιέλθει στα χέρια άγνωστων ξένων θεσμικών παραγόντων.

το καμπανάκι όμως χτυπά και για τα σημερινά ενήμερα δάνεια δεδομένης της ραγδαίας επιδείνωσης  που αναμένεται για τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών που θα βρεθούν μπροστά στο φάσμα της αδυναμίας πληρωμής και των μαζικών πλειστηριασμών

Οι μόνοι δανειολήπτες που απ’ ότι φαίνεται διασφαλίζονται είναι τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χρωστάνε 230 εκ. περίπου στην ΑΤΕ με ενέχυρο τις κρατικές επιχορηγήσεις έως το 2016 (!!!) αλλά που θα συμπεριληφθούν στο κακό κομμάτι δηλαδή θα επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο και όχι τον κ.Σάλλα.

Ø       6.000 εργαζόμενοι είμαστε πραγματικά στον αέρα:
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι δήθεν θα διασφαλιστούν «όλες» οι θέσεις απασχόλησης του προσωπικού και το διατυμπάνισε προπαγανδιστικά από τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια των αθηναϊκών ΜΜΕ. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι:
περάσαμε πλέον στην υπο εκκάθαριση ΑΤΕ
το μέλλον μας είναι αμφίβολο και οι απολύσεις μας έτοιμες
οι αποζημιώσεις μας δήθεν υπό συζήτηση και η επαναπρόσληψή μας από την Τράπεζα Πειραιώς άγνωστη (πότε και πώς) με ανύπαρκτους δεσμευτικούς όρους

Ø       Η τύχη των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου έχει προκαθοριστεί:
Πέρασμα στην υπο εκκαθάριση τράπεζα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), Τσιγάρων (ΣΕΚΑΠ) Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ) Γαλακτοκομικών προϊόντων (ΔΩΔΩΝΗ) και πώλησή τους σε ιδιώτες έναντι πινακίου φακής
3.500 εργαζόμενοι σ΄αυτές μένουν κυριολεκτικά στον αέρα
Το τεράστιο δίκτυο της Αγροτικής Ασφαλιστικής περιέρχεται στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς χωρίς τίμημα

Δικαίως επομένως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτή την απόφαση πολιτικό έγκλημα εναντίων του κόσμου της εργασίας, εναντίον του ελληνικού λαού. Και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το παλέψουμε.
Ο αγώνας για να μην διαλυθεί η ΑΤΕ δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, είναι κοινός:
  • των εργαζομένων των θυγατρικών
  • του αγροτικού κόσμου και των Συνεταιριστικών οργανώσεων
  • των μικροεπαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • αλλά και όλου του ελληνικού λαού 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ 24ωρες ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ με περιφρούρηση του αγώνα σε συντονισμό με ΤΟΥΣ  ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ και ΠΟΛΙΤΕΣ της περιοχής τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ
- ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
- ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΤΕ ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου