Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Όλοι στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη!


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !

 - Έξω η Τρόικα – έξω τώρα από Ευρώ και Ευρωπαϊκή  
   Ένωση

-  Ν'ανατρέψουμε τα μέτρα και τον τρικομματικό εφιάλτη     
   ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ


ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Πριν λίγους μήνες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ παρά την καταδίκη των μνημονιακών κομμάτων, κατόρθωναν να φτιάξουν κυβέρνηση με την υπόσχεση της «επαναδιαπραγμάτευσης» του μνημονίου.  Ήταν ένα τεράστιο ψέμα. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια κυβέρνηση πραξικοπηματική,  κυβέρνηση υποτέλειας στις απαιτήσεις της Τρόικας, στις διαταγές των τραπεζών, του κεφαλαίου και της ΕΕ.  Ανακοινώνουν νέα εξοντωτικά μέτρα. Βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Διάλυση της Υγείας και της Παιδείας. Ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, της γης του νερού του αέρα, των λιμανιών, των νησιών και των αεροδρομίων. Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, νέα μείωση του κατώτατου μισθού. Προσπαθούν να σώσουν μόνο τις δυνάμεις καταστολής από τις περικοπές, θεωρώντας ότι ο ένστολος τραμπούκος των ΜΑΤ αξίζει περισσότερο από  ένα γιατρό ή ένα δάσκαλο. Μέχρι και το εξαήμερο θέλουν να επιβάλλουν για να μας κάνουν  σε όλο μας τον χρόνο δούλους  της εργοδοσίας.

Δεν υπάρχει «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεωνΔεν θα υπάρξει επιβίωση του λαού, χωρίς την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά, χωρίς σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους δανειστές και την ΕΕ.


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 

Η κυβέρνηση  έστειλε τα ΜΑΤ  να φυλάνε τον Μάνεση για να σπάσει την ηρωική απεργία των Χαλυβουργών. Χάρισε την Αγροτική Τράπεζα και μαζί της το 40% της αγροτικής γης στον χρεοκοπημένο Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς. Χάρισε τα κλεμμένα δισεκατομμύρια της SIEMENS, (2 δις επίσημα) αθωώνοντας όσους «τα φάγανε». Ξεπλήρωσε  3.5 δις δάνειο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χαρίζοντάς τους  πάνω από 900 εκ ευρώ...

Η ελληνική κοινωνία μοιάζει με τοπίο καταστροφής. 5 χρόνια κρίσης και ύφεσης χωρίς τέλος έχουν οδηγήσει σε απώλεια κοινωνικού πλούτου που ισοδυναμεί μόνο με μεγάλο πόλεμο. Μόνο οι βιομήχανοι και τραπεζίτες βγάζουν καθημερινά δισεκατομμύρια από αυτό το μακελειό.  

Ή θα διαλέξουμε το δρόμο της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας, κλιμακώνοντας τους αγώνες για ν' ανατρέψουμε το Μνημόνιο και την Κυβέρνησή του και να φύγουμε από το βραχνά του χρέους και του ευρώ, ή θα μείνουμε στην εξαθλίωση, την ξενιτιά και το θάνατο.


ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κυνηγούν και δολοφονούν ανυπεράσπιστους μετανάστες φορτώνοντάς τους όλα τα δεινά, ενώ αθωώνουν την τρόικα,  το κεφάλαιο, το ευρώ και την ΕΕ. Κάνουν τις πλάτες στην Κυβέρνηση, μπλόκαραν ακόμη και τον τυπικό κοινοβουλευτικό έλεγχο για την Αγροτική Τράπεζα.  Είναι άνθρωποι του κράτους και του συστήματος, προστατευόμενοι και προστάτες των ΜΑΤ,  φονιάδες, άξιοι συνεχιστές των γερμανοτσολιάδων.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ υιοθετεί ουσιαστικά την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, υψώνει τους ρατσιστικούς τόνους και προχωρά στα βάρβαρα πογκρόμ του περιβόητου «Ξένιου Δία».

Δεν θα τους περάσει! Γειτονιά τη γειτονιά θα τους διώξουμε! Με μαζικό αγώνα και αλληλεγγύη! Με κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, ντόπιων και  μεταναστών!


ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Η τρικομματική κυβέρνηση και η Χρυσή Αυγή ορκίζονται στο ευρώ και την ΕΕ!  ΕΥΡΩ και ΕΕ σημαίνουν αποικιοκρατική κηδεμονία από την Τρόικα. Επίσημη τοκογλυφίαΜισθοί Βουλγαρίας, εργασιακές σχέσεις Κίνας..Τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού και περιουσίας. Ένας στους δύο νέους άνεργος, 120 χιλ νέοι στην ξενιτιά.  Άγρια φορολογία στα εισοδήματα, τα σπίτια και τα χωράφια, κανένας φόρος στους πλούσιους.. Καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς. Κλείσιμο των εργοστασίων.  Μετατροπή της χώρας σε ξέφραγο αμπέλι των «επενδυτών».

Το ευρώ και η ΕΕ  είναι όπλα στα χέρια των τραπεζιτών και των πολυεθνικών για να βγάζουν κέρδη διαλύοντας τους λαούς.  Στο δίλημμα ευρώ ή καταστροφή απαντάμε. ΕΥΡΩ και ΕΕ σημαίνουν καταστροφή.  Έξω από το ευρώ και την ΕΕ. 


ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Να ξαναβγούμε στους δρόμους.  Να πιάσουμε το νήμα από τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις και τις πλατείες. Να οργανώσουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη.  Με ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, με κινηματικό δίχτυ αλληλεγγύης, με λαϊκές συνελεύσεις παντού. Με πρόγραμμα αντικαπιταλιστικό, που να ανοίγει επιτέλους έναν άλλο δρόμο απέναντι στην καταστροφή:

-Ανατροπή της πραξικοπηματικής Κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ-
- Άμεση μονομερής καταγγελία  του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, κατάργηση των μνημονιακών νόμων.-
- Έξω από το ευρώ και την ΕΕ.
- Διαγραφή του χρέους.
- Εθνικοποίηση των Τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων.
- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Απαγόρευση των απολύσεων.
- Εργατικός, λαϊκός έλεγχος παντού από τον οργανωμένο λαό και τα όργανά του.
- Νόμιμοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες – έξω οι φασίστες και ο ρατσισμός.
-Αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της κοινωνίας, με κοινωνικό σχεδιασμό, δημόσια - κοινωνική ιδιοκτησία, σεβασμό του περιβάλλοντος.
- Στήριξη της αγροτιάς για διατροφική επάρκεια και αναγέννηση της υπαίθρου ενάντια στην ΕΕ, τους τραπεζίτες και τους μεγαλέμπορους.


Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ – ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Η ελληνική κοινωνία είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μέσα στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση οι δυνάμεις του κεφαλαίου μας οδηγούν σε μια πρωτοφανή ιστορική οπισθοδρόμηση:. Μόνο εάν συγκρουστούμε και τους ανατρέψουμε, για να πάρουμε  τις τύχες του τόπου στα χέρια μας, μόνο εάν έρθουμε σε ρήξη με την ΕΕ, το ευρώ και το βραχνά του χρέους, μόνο εάν πάρουμε την εξουσία από τους εκμεταλλευτές, μπορεί να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι πρέπει να επιβάλουν τη δική τους κυβέρνηση και τη δική τους εξουσία απέναντι στην εξουσία του  κεφαλαίου και της ΕΕ.  Με πρόγραμμα ανατροπής.  Με οργάνωση και αυτοάμυνα απέναντι στο «βαθύ κράτος» των δυνάμεων καταστολής και των φασιστικών ταγμάτων εφόδου, της προπαγάνδας, των ισχυρών του πλούτου. Με θεσμούς λαϊκής εξουσίας και εργατικού ελέγχου, στο δρόμο για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας. Με  μετωπική συσπείρωση των δυνάμεων που θέλουν τη ρήξη και την ανατροπή. Με μια Αριστερά που δεν θα περιμένει να πέσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σαν ώριμο φρούτο , αλλά θα οργανώνει το κίνημα και θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ανατροπή και  την σωτηρία του εργαζόμενου λαού σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου