Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ευρωπαϊκή Ένωση: Μνημόνια, χαράτσια, φτώχεια και ανεργία για πάντα!


Πολλαπλά αποκαλυπτική είναι η προχθεσινή έκθεση της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί παραπέρα χρονική επέκταση του χαρατσιού της εισφοράς «αλληλεγγύης» καθώς και του χαρατσιού της ΔΕΗ, για τα τιμολόγια της οποίας προωθεί την μεγάλη αύξησή τους, για να γίνουν ελκυστικές στα αρπαχτικά των μονοπωλίων οι επενδύσεις στην ενέργεια! 

Θέτει το ζήτημα για περισσότερες απολύσεις στο δημόσιο, νέες μειώσεις μισθών, αθρόες ιδιωτικοποιήσεις και νέα μέτρα για να καλυφθεί το «δημοσιονομικό κενό» που θα παρουσιαστεί.

Ιδού λοιπόν η ευρωπαϊκή απάντηση, η «ευρωπαϊκή διέξοδος», την οποία ονειρεύονται οι συγκάτοικοι στην άθλια κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αλλά και διάφοροι ευρωλάγνοι στην Αριστερά.

Ιδού και τα νέα, ακόμα πιο κανιβαλικά, μέτρα, που θα πάρει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαψεύσεις ότι δεν υπάρχουν άλλα μέτρα (στις οποίες πρωτοστατούσαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις).

«Ούτε ΔΝΤ, ούτε και ΕΕ, πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ»! 

Το σύνθημα των διαδηλώσεων δείχνει το δρόμο. 

Η ελπίδα και η διέξοδος βρίσκεται στον ανυποχώρητο πολιτικό αγώνα των εργαζομένων, των ανέργων, του λαού και της νεολαίας για να ανατραπεί η βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και η κυβέρνηση που την υλοποιεί, για διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου