Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Για τις νέες αυξήσεις στα διόδια


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας καταδικάζει τις νέες αυξήσεις που ανακοινώθηκαν για τα διόδια του Νομού και όλης της χώρας. Καταδικάζουμε την απόφαση της κατάπτυστης μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που «εξασφάλισε» την επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας, «παραχωρώντας» στους κατασκευαστές δισεκατομμύρια ευρώ από τα μελλοντικά έσοδα του Δημοσίου από τα διόδια.

Οι αναγγελθέντες αυξήσεις στα διόδια δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα δώρο της κυβέρνησης προς το διαπλεκόμενο εγχώριο κεφάλαιο και τους ιδιοκτήτες καναλάρχες-μεγαλοεργολάβους που στηρίζουν το αδίστακτο καταστροφικό της έργο με κάθε δυνατό τρόπο.

Είναι μια ακόμα αδίστακτη ταξική απόφαση περαιτέρω ξεπουλήματος των δημόσιων αυτοκινητοδρόμων από την συγκυβέρνηση της καταστροφής, μετά το ξεπούλημα του συνόλου της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ως αποτέλεσμα των «υποχρεώσεων» των μνημονίων .

Το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε στενή συνεργασία με την Τρόικα, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομική ύφεση χώρας εν καιρώ ειρήνης μετά το κραχ του 1929, της τάξης του 25% του ΑΕΠ μέσα σε 3,5 χρόνια, είναι υπεύθυνη για το κοινωνικό ολοκαύτωμα που βιώνει η πλειοψηφία του λαού. Εμείς στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στον αντίποδα του εγκληματικού «μονόδρομου» των μνημονίων, θεωρούμε πως υπάρχει ξεκάθαρη εναλλακτική λύση. Θεωρούμε όμως πως η βραχυπρόθεσμη επιβίωση της κοινωνίας περνά μέσα από βαθιές πολιτικές τομές και διεκδικήσεις.

Αν θέλουμε ψωμί και δουλειά πρέπει να καταργήσουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και να διεκδικήσουμε την έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ. Αν θέλουμε δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό πρέπει να διαγράψουμε το παράνομο και τοκογλυφικό δημόσιο χρέος. Αν θέλουμε να σωθεί το σπίτι που μένουμε και το χωράφι που καλλιεργούμε πρέπει να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να διαγραφούν τα χρέη των φτωχών. Αν θέλουμε να προστατευθούν οι άνεργοι και να βρουν δουλειά οι νέοι, πρέπει να μειωθούν οι ώρες δουλειάς και τα χρόνια συνταξιοδότησης, να εθνικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο οι μεγάλες επιχειρήσεις και να δουλέψουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με αυτοδιαχείριση, τα εργοστάσια που κλείνουν οι καπιταλιστές.


Κι όλα αυτά μπορεί να τα διεκδικήσει και να τα επιβάλλει μόνο ένα μαχητικό, λαϊκό κίνημα από τα κάτω, με μαζικούς αγώνες, με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις, και σίγουρα όχι μνημονιακοί  αυτοδιοικητικοί παράγοντες, μνημονιακοί βουλευτές και λοιποί όψιμοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων του λαού, που μέχρι εχθές στήριζαν τα μνημόνια, το ξεπούλημα των αυτοκινητοδρόμων, τις αυξήσεις στα διόδια και την καταστροφή της ίδιας μας της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου