Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Για να μη γίνει η κοινωνία φυλακή. Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ το Σάββατο 6 Δεκέμβρη στη Λαμία, στην Πλατεία Ελευθερίας στις 7:00μμ, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Την ώρα που η κυβέρνηση για άλλη μία φορά σκύβει με προθυμία μπροστά στις απαιτήσεις της τρόικα και του κεφαλαίου και ετοιμάζεται να υπογράψει άλλη μία συμφωνία εξόντωσης του λαού και της νεολαίας, την ίδια στιγμή στο εσωτερικό, φοράει το "χακί κουστούμι του ανελαστικού τιμωρού προς συμμόρφωση και παραδειγματισμό".

Η αρνητική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, να δεχτεί το δίκαιο αίτημα του Ν. Ρωμανού, επιβεβαιώνει με τον πιο βάρβαρο και αυταρχικό τρόπο, το ρόλο του δικαστικού σώματος ως αναγκαίου και απαραίτητου συμπληρώματος δημοκρατικής επίφασης ενός στην ουσία  ολοκληρωτικού καθεστώτος, που αρνείται να εκπληρώσει το αυτονόητο αίτημα στη γνώση και τη μόρφωση ενός φυλακισμένου.

Αποκαλύπτει ότι  κράτος και κυβέρνηση  επιβιώνουν μέσα από την τιμωρία και την εκδίκηση ενάντια σε όποιον  δεν υποκύπτει πολιτικά και ιδεολογικά στις επιλογές και τους μηχανισμούς του.

Οι δικαστές που με χαρακτηριστική ευκολία βγάζουν στην παρανομία  ​
 απεργίες, καταδικάζουν αγωνιστές συνδικαλιστές, στέλνουν στη φυλακή  διαδηλωτές, κάνουν τα  "στραβά μάτια" στους βασανισμούς σε φυλακές και αστυνομικά τμήματα, που προσπερνάνε τις δολοφονικές πρακτικές των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ στις διαδηλώσεις, που αθωώνουν  παρανομίες επιχειρηματιών, που στελεχώνουν τα κόμματα της μίζας και της αρπαχτής, που συναγελάζονται με τους ισχυρούς του χρήματος και της εξουσίας, αδιαφορούν προκλητικά και σπρώχνουν χωρίς αναστολή στο θάνατο τον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό.

Είναι βαριά η ευθύνη της απόφασης αυτής όπως και η ουσιαστική άρνηση του υπουργού δικαιοσύνης, που κρύβεται πίσω από νομικές υπεκφυγές. ​ Βαρύτερες όμως και οι συνέπειες που θα προκαλέσουν.  

Όλοι αυτοί, υλοποιώντας την ακροδεξιά πολιτική γραμμή του Σαμαρά και των ακροδεξιών του συμβούλων, παίζουν κορόνα-γράμματα με τη ζωή του Ρωμανού για να "επενδύσουν" στη συνέχεια σε ένα  κατασταλτικό πογκρόμ ενάντια στους αγώνες και να επιβιώσουν σε ένα τοπίο με εδραιωμένη την κυριαρχία τους ως εγγυητές της "τάξης", με την κοινωνική πλειοψηφία φυλακισμένη σε ένα ακόμη μνημόνιο.  

Στεκόμαστε ενεργά στο πλάι των απεργών πείνας που με όπλο την ίδια τους τη ζωή διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Απαιτούμε την απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών στις 2/12/14, που έγιναν "λάφυρο" των ΜΑΤ στο όργιο καταστολής που ακολούθησε τη μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε παλλαϊκό αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και να ανατραπεί αυτή και η πολιτική της.

Να μην περάσει το νέο μνημόνιο, να απαντήσουμε στον κρατικό αυταρχισμό, να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα του Ν. Ρωμανού.

Για να μη γίνει η κοινωνία φυλακή. Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου