Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΥΓΕΙΑΣ - Για την Απεργία των Υγειονομικών στις 20 Μάη

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!

ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΧΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!

Η απεργία στις 20 Μάη είναι η δική μας αγωνιστική απάντηση στους εκβιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και στην στάση της νέας κυβέρνησης που δεν αμφισβητεί τα βασικά πλαίσια των μνημονιακών προυπολογισμών και επιλογών που επέβαλαν οι Λοβέρδοι, οι Γεωργιάδηδες και οι Βορίδηδες στην υγεία, αλλά και συνολικά στην κοινωνία οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Πέρασαν ήδη 100 μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται κανονικά. Κανένας εφαρμοστικός νόμος του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες άθλιες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν καταργήθηκε. Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου συνεχίζεται κανονικά, ακόμα και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Το ΔΝΤ και η ΕΚΤ εξοφλούνται κανονικά, στην ώρα τους, και στο διηνεκές (κατά Βαρουφάκη), την ίδια στιγμή που στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους τεχνικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους των νοσοκομείων χρωστούνται δεδουλευμένα (εφημερίες, υπερωρίες, νυχτερινά) για πάνω από 6 μήνες.

Το δημοσιονομικό σφαγείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανταγωνιστικότητα για τα κέρδη του κεφαλαίου προστατεύονται σαν ιερό φυλακτό (όπως τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας) ενώ η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να πετσοκόβει τους προϋπολογισμούς για την υγεία, να μπλοκάρει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, και να οδηγεί στην κατάρρευση και στο κλείσιμο νοσοκομεία και πρωτοβάθμια κέντρα υγείας.

H δημόσια υγεία συνεχίζει να βουλιάζει μέσα στην έλλειψη υλικών, κλινών ΜΕΘ, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που δεν συντηρείται και δεν ανανεώνεται.  Η ανεργία των νέων γιατρών, η τεράστια έλλειψη προσωπικού (που δεν γιατρεύεται με τις 5μηνες συμβάσεις δουλείας και τις επικουρικές θέσεις ομηρίας των νέων υγειονομικών), συνεχίζεται ακόμα πιο έντονη.

Κανένα από τα ελάχιστα αιτήματα του κινήματος που ικανοποίησε η κυβέρνηση (κατάργηση 5ευρου, επαναπρόσληψη διαθέσιμων στο δημόσιο, μέτρα για τους ανασφάλιστους) δεν αρκούν για να καλύψουν τη ζοφερή εικόνα. Ας μη μας τα παρουσιάζουν ως αντάλλαγμα για να «παγώσουμε» τους αγώνες, ας μην τα χρησιμοποιούν ως αναισθητικό για την παράλυση των αντιδράσεών μας μπροστά στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία.

Τα μέτρα που έχουν υπαγορεύσει οι «Θεσμοί» και που συζητά να αποδεχτεί στο σύνολό τους σχεδόν η κυβέρνηση είναι εξοργιστικά. Αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης μέχρι και στα τρόφιμα, συνέχιση της φορολεηλασίας, πάγωμα της αύξησης του κατώτερου μισθού, επιστροφή της αξιολόγησης στο δημόσιο με νέα ποσόστωση, άνοιγμα του ασφαλιστικού μετά την κοινή δήλωση Τσίπρα – Γιουνκέρ (με αύξηση των ορίων ηλικίας και νέα μείωση των συντάξεων).

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

Η κυβερνητική πολιτική του νέου μνημονίου είναι ανάγκη να ματαιωθεί. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  καλεί τους εργαζόμενους:

- Να αναπτύξουν άμεσα τους αγώνες τους για να επιβάλλουν αυξήσεις στους μισθούς και κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος που προκάλεσαν τα μνημόνια, πλήρη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο.

Υπεράσπιση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών ενάντια στις νέες ιδιωτικοποιήσεις. Να ανοίξουν τώρα όλα τα νοσοκομεία και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας που έκλεισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Να αποσυρθεί ο νόμος για την ΕΣΑΝ και να καταργηθούν τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία στο ΕΣΥ.

- Να πουν όχι στη νέα φορολεηλασία του λαού (με ταυτόχρονη φοροαπαλλαγή των επιχειρηματικών κερδών).

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κατάργηση της ευέλικτης και ελαστικής εργασίας.Προσλήψεις 20000 υγειονομικών στο ΕΣΥ. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης, των ενοικιαζόμενων, της αμοιβής με μπλοκάκι. Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από το ΕΣΥ. Επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας και του 5ήμερου.

-Άμεσα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση. Αποκατάσταση των απωλειών από το PSI. Καταλογισμός των ποινικών ευθυνών. Μείωση των δυσβάσταχτων εργατικών εισφορών, με αύξηση των εργοδοτικών και κρατικών εισφορών. Να αποδοθούν οι οφειλές του κράτους και της εργοδοσίας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση και υγεία.

-Οι άμεσοι αυτοί στόχοι απαιτούν στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και διαγραφή του χρέους. ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων,  απαιτούν το να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Σημαίνουν Ρήξη και αποδέσμευση από ευρωζώνη και ΕΕ. Εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

- Σε αγωνιστικό συναγερμό, απεργιακή κλιμάκωση, κοινή δράση και συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και των συνελεύσεων, για να μην περάσει μια νέα επονείδιστη «συμφωνία».  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου