Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΌΧΙ στο 4ο Μνημόνιο - Όλοι στη Γενική Απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου - Ανεξάρτητη Ταξική Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, 10:00πμ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανακοίνωσε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ για ένα 4ο σφαγιαστικό για το λαό, Μνημόνιο. Όλοι μαζί αντάμα με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων, ΧΑ, βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες, περιγελούν τους εργαζόμενους, ζητάνε ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για το «εθνικό συμφέρον», εννοώντας το συμφέρον του κεφαλαίου, και την ίδια στιγμή ξεπουλάν στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο τη δημόσια περιουσία.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στηρίζει στην ουσία τα Μνημόνια με την απραξία και την αδιαφορία της.

Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις επιτροπές αγώνα, με συντονισμό και κλιμάκωση των εργατικών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.

Τα μέτρα που αφορούν από το 2018 έως το 2020 περιλαμβάνουν:

-Τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών, μείωση του επιδόματος θέρμανσης, ενώ θα καταργηθεί η έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες!

-Τη μείωση συντάξεων (από 1/1/2019), με τη μείωση της "προσωπικής διαφοράς", ώστε να μειωθεί η συνταξιοδοτική δαπάνη" κατά 1% του ΑΕΠ το 2019!

– Τη μείωση του αφορολόγητου από 1.1.2020 στα 5.861, δηλαδή να πληρώνουν φόρο εργαζόμενοι και χαμηλοσυνταξιούχοι με αποδοχές από 490 ευρώ και πάνω!

-Προφανώς και δεν θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, όπως έλεγε η κυβέρνηση. Αντιθέτως, συνεχίζουν οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ενώ διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους και καταργείται επί της ουσίας η κυριακάτικη αργία!

-Αντί για μονιμοποιήσεις (που "υπόσχονταν" ο Σκουρλέτης), συμφώνησαν απολύσεις συμβασιούχων και μείωση του αριθμού τους στο σύνολο του δημοσίου! 

-Συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και με το ξεπούλημα του 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και του 17% της εταιρείας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ -τις δήθεν "κόκκινες γραμμές" που επαναλάμβανε η κυβέρνηση μπας και κάποιος την πιστέψει!

Τα "αντίμετρα" περιλαμβάνουν φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις, αφού θα έχουν γδάρει τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει το θράσος να λέει ότι, με το νέο μνημόνιο που φέρνει, θα "βγει η χώρα από τα Μνημόνια" ή ότι θα πάρει κάποια "δέσμευση" για το χρέος!

Φτάνει πια! Καμιά θυσία για το ευρώ, την ΕΕ και το δήθεν "δημόσιο" χρέος. Εδώ και τώρα πρέπει να παλέψουμε για έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, να επιβάλλουμε τη σύγκρουση με τους δανειστές, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κόσμου της εργασίας, για να ζήσουμε μια αξιοβίωτη ζωή οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι.

Καμιά αναμονή - καμιά ανοχή!

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές σε μια κοινωνική γενοκτονία, και μάλιστα από τώρα ως το 2020! Κηρύσσουν τον πόλεμο στην κοινωνία, να κηρύξουμε κι εμείς τον πόλεμο σε αυτούς!

Εδώ και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε σε απεργίες και καταλήψεις των χώρων δουλειάς. Να υψωθεί τείχος αντίστασης στο νέο Μνημόνιο, όπως και στα μέτρα των προηγούμενων Μνημονίων.

Όλοι στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 17 Μάη 2017 με άμεση απεργιακή κλιμάκωση.

Στη Λαμία, όλοι στην Ανεξάρτητη Ταξική Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10:00πμ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου