Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η καταστολή δεν μας τρομάζει - Όλοι στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 20 Φλεβάρη


Κάθε έξι μήνες, η ίδια ιστορία: η τρικομματική χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ξεκινάει να διαδίδει με τη μέθοδο των «διαρροών» είτε από παπαγαλάκια των ΜΜΕ είτε από δευτεροκλασάτα στελέχη της, ότι οι μισθοί είναι αυτοί που φταίνε για την κρίση.

Αυτή τη φορά ήταν ο γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Μέργος που διαπίστωσε ότι «οι κατώτατοι μισθοί είναι υψηλοί», λίγο πριν έρθει ξανά η ώρα για να πάρουμε τη δόση μας από τους εμπόρους του οικονομικού θανάτου

Η μείωση μισθών που μεθοδεύεται είναι δέσμευση της κυβέρνησης από το Μνημόνιο 3 και συνέπεια της παραμονής της χώρας στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς προβλέπεται από το «Σύμφωνο για το ευρώ».

Η δήλωση για τις νέες μειώσεις μισθών έγινε παράλληλα σχεδόν με την πρόθεση της κυβέρνησης μέσω του Βρούτση να απαγορεύσει τις απεργίες. Η μειοψηφική  τρικομματική συγκυβέρνησή έχει φτάσει στο σημείο να νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να θέλει να θέσει εκτός νόμου κάθε αντίσταση στην πολιτική της. 

Αυτό δείχνει η καταστολή στο ΠΑΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα, η καταστολή και οι διώξεις ενάντια στους αγρότες, η παρουσία της ασφάλειας στο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Αθήνα την Τετάρτη 13/2, τα χημικά και το ξύλο στον ΣΥΡΙΖΑ χθες κατά τη συμβολική κατάληψη του γραφείου του γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Μέργου. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την άγρια καταστολή της τρικομματικής χούντας, καταστολή που έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο, και ζητά να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις που υφίστανται οι αγωνιστές που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, καταλήψεις, απεργίες και πορείες.

Στη Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν την απάντησή τους στη θρασύδειλη μνημονιακή χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Τρόικας-ΕΕ-ΔΝΤ. Να απαντήσουν δυναμικά, ξεπερνώντας και τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποταχθούν στο κλίμα του φόβου. Η απάντηση που θα πάρουν πρέπει να είναι οργανωμένη από τα κάτω, από τις συνελεύσεις και τους συντονισμούς των σωματείων, των απεργιών και των αγώνων.

Η απεργία πρέπει να γίνει αρχή κλιμάκωσης των αγώνων, το ποτάμι που θα παρασύρει την αλαζονεία κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, αλλά και θα τονώσει την τάση χειραφέτησης των εργαζόμενων για νέους αγώνες. 

Αγώνες που θα διεκδικήσουν νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μισθούς για να μπορούμε να ζούμε, επίδομα ανεργίας στο ύψος του βασικού μισθού για κάθε άνεργο χωρίς προϋποθέσεις. Αγώνες που θα φέρουν την ανατροπή της πολιτικής της εξαθλίωσης και της κυβέρνησης που την υπηρετεί, θα χαράξουν την κόκκινη γραμμή ανάμεσα στις λαϊκές ανάγκες και τα καπιταλιστικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου