Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ανοιχτή Εκδήλωση - Συζήτηση στη Λαμία για την Παρουσίαση των Θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα πλαίσια του Προσυνεδριακού Διαλόγου για τη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στις 1-2 Ιουνίου.



Η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Φθιώτιδας διοργανώνει την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 19:00 στη Λαμία, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Πλ. Ελευθερίας 1, 4ος Όροφος, ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση στην οποία θα παρουσιαστούν οι Θέσεις της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής ενόψει της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα γίνει στις 1-2 Ιουνίου στην Αθήνα.

Η 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. έρχεται σε μια αυτονόητα κρίσιμη περίοδο όπου μεγάλα γεγονότα κυοφορούνται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με την καπιταλιστική κρίση να βαθαίνει ολοένα και περισσότερο και τα αστικά επιτελεία να οξύνουν την επίθεσή τους απέναντι στους λαούς, με τρόπο απροκάλυπτα σκληρό, όπως είδαμε το τελευταίο διάστημα και στην Κύπρο.

Απ’ την άλλη πλευρά, η κοινωνία αντιστέκεται ακόμα, τη στιγμή που διαλύονται οι αυταπάτες για μια καλύτερη «διαπραγμάτευση» εντός της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία οι Θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ φιλοδοξούν να βαθύνουν τις επεξεργασίες της πάνω στα σοβαρότατα ζητήματα της κοινωνίας και της Αριστεράς.

Επιδιώκουν να  συνεισφέρουν στην καλύτερη κατανόηση της κρίσης και της ιστορικής περιόδου, στην εκτίμηση του κοινωνικού και πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων όπως διαμορφώθηκε την τελευταία τριετία, στην ανάπτυξη της τακτικής για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και τη θεμελίωση του αναγκαίου μεταβατικού προγράμματος και στη σύνδεση του προγράμματος αυτού με το ζήτημα της εξουσίας.

Οι Θέσεις της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκουν, μεταξύ άλλων, να αναπτύξουν τη λογική ενός «Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής» και την πρόταση για μετωπική συμπόρευση των δυνάμεων που επιδιώκουν μία άλλη Αριστερά και κινούνται σε αντικαπιταλιστική, αντί-ΕΕ και αντι-ιμπεριαλιστική κατεύθυνση. 

           Τις Θέσεις θα παρουσιάσουν εκ μέρους της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. οι σύντροφοι Αντώνης Δραγανίγος και Τάσος Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου