Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Μη χαθεί η ευκαιρία να μαυριστούν οι παρατάξεις των μνημονίων και της ανεργίας. Δίνουμε δύναμη και προοπτική σε ένα διαφορετικό δρόμο. Στις φοιτητικές εκλογές ψηφίζουμε ΕΑΑΚ.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τη συμπαράσταση και εύχεται καλή επιτυχία στους αγωνιστές και αγωνίστριες της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ)στη μεγάλη μάχη των φοιτητικών εκλογών της 17ης Απρίλη. 

Οι φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές της  17ης Απρίλη αποκτούν ειδικό βάρος στο φόντο της συνεχόμενης λεηλασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας από το κεφαλαίο και τους  εκφραστές του -συγκυβέρνηση–ΕΕ-ΔΝΤ. Ειδικά όταν η σπουδάζουσα νεολαία τόσο σε ΑΕΙ όσο και σε ΤΕΙ βρίσκεται στον πυρήνα της επίθεσης σε εκπαίδευση και εργασία.

Οι σημερινοί φοιτητές και σπουδαστές, που καταδικάζονται στην ανεργία, τη μετανάστευση και την εκμετάλλευση  πρέπει να μετατρέψουν τις εκλογές σε αναβαθμισμένη πολιτική αναμέτρηση με τους εκφραστές των μνημονίων, της λιτότητας και της αντεργατικής επίθεσης.

Όπως τόσο καιρό τώρα οι φοιτητές και σπουδαστές, μέσα από τις συνελεύσεις  και τους αγώνες τους, τους αντιτάχθηκαν στο Σχέδιο Αθηνά,  έτσι και στις εκλογές πρέπει να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των κυβερνητικών παρατάξεων. Δεν πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους εγκληματίες της κυβέρνησης και της τρόικα να χαμογελάσουν για τις εκλογικές επιδόσεις των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. 

Για το λόγο αυτό καλούμε στη στήριξη των ανεξάρτητων αριστερών σχημάτων της ΕΑΑΚ, που συμμετέχουν οι φοιτητές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με άλλες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και ανένταχτους αγωνιστές. 

Η στήριξη της είναι η πιο μαχητική και αποτελεσματική, είναι επιλογή αγώνα και ανατροπής. Φέρνει τη νεολαία ένα βήμα πιο μπροστά στις θέσεις μάχης που είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση της επίθεσης τώρα όσο και το επόμενο διάστημα.  

Οι σπουδαστές καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στο φόβο και την υποταγή και στην ελπίδα για μια αξιοπρεπή ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου