Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Απόφαση της Συνέλευσης της Τ.Ε. Φθιώτιδας για την μετωπική συμπόρευση και τις εκλογές


Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 3 Ιανουαρίου στα γραφεία μας στη Λαμία, συνέλευση της Τοπικής Επιτροπής Φθιώτιδας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πάνω στο ζήτημα της μετωπικής συμπόρευσης καθώς και να προγραμματίσουμε την παρέμβασή μας για τις εκλογές στο Νομό Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.
Διεξήχθη συντροφική κουβέντα σε ενωτικό κλίμα πάνω στο ζήτημα της μετωπικής συμπόρευσης. Συζητήθηκε το πολιτικό περιεχόμενο της «Επιστολής-κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. προς όλες τις αντικαπιταλιστικές-αντιϊμπεριαλιστικές-αντιΕΕ-αντισυστημικές οργανώσεις και αγωνιστές της ριζοσπαστικής και επαναστατικής αριστεράς» (12/12/14), το περιεχόμενο της «Πολιτικής συμφωνίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση» (24/12/14), και τα περιεχόμενα της «Εισήγησης της ΚΣΕ στις Τοπικές-Κλαδικές Επιτροπές και στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο» (30/12/2014) και της «Αντι-εισήγησης για τις συνελεύσεις και το ΠΣΟ που στηρίζεται από ΣΕΚ-ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», καθώς και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις οργανώσεων και συντρόφων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
  Η πλειοψηφία των συντρόφων εξέφρασαν την θετική τους άποψη για την προοπτική της συμπόρευσης με την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση, στη βάση του πολιτικού περιεχομένου της κοινής ανακοίνωσης της «Πολιτικής συμφωνίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση», που δημοσιεύτηκε στις 24/12/14. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των συντρόφων εξέφρασε την άποψη ότι οι δέκα (10) βασικοί άξονες της πολιτικής συμφωνίας και η ξεκάθαρη αναφορά στο ίδιο κείμενο ότι στρατηγικός στόχος είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και ο μετασχηματισμός της κοινωνίας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση, είναι ακριβώς το αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο πάνω στο οποίο εδράζεται η ίδια η ύπαρξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες ή πολιτικές εκπτώσεις.  Εκφράστηκε επίσης η βούληση να συνεχίσουν και μετά τις εκλογές οι επαφές με άλλες αντικαπιταλιστικές – αντιϊμπεριαλιστικές – αντιΕΕ - αντισυστημικές οργανώσεις και αγωνιστές της ριζοσπαστικής και επαναστατικής αριστεράς, με τις οποίες δεν επιτεύχθηκε στην παρούσα φάση συνεργασία/συμπόρευση. Από την άλλη, κάποιοι σύντροφοι εξέφρασαν τις σοβαρές τους επιφυλάξεις ότι η πολιτική αυτή συνεργασία αλλοιώνει τον αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μετά το τέλος της συζήτησης διεξήχθη ψηφοφορία. Σε σύνολο δεκαεφτά (17) μελών, παρόντες ήταν έντεκα (11). Από αυτούς, οι οκτώ (8) σύντροφοι ψήφισαν υπέρ της συμπόρευσης και υπερψήφισαν την «Εισήγηση της ΚΣΕ στις Τοπικές-Κλαδικές Επιτροπές και στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο» που δημοσιεύτηκε στις 30/12/2014, ενώ τρεις (3) σύντροφοι ψήφισαν κατά της συμπόρευσης και υπερψήφισαν την «Αντι-εισήγηση από ΣΕΚ-ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ». Αξίζει να σημειωθεί, χωρίς να μετράει βέβαια στην ψηφοφορία, ότι από τους έξι (6) απόντες από τη συνέλευση, οι πέντε (5) δήλωσαν μετά από τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία ότι είναι υπέρ της συμπόρευσης με βάση το συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο.

Έπειτα, συζητήθηκε η παρέμβασή μας στις εκλογές και σιγουρεύτηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι σε Φθιώτιδα, Φωκίδα και Ευρυτανία. Αποφασίστηκε ότι μέχρι Τετάρτη 7 Ιανουαρίου τα ψηφοδέλτια θα έχουν οριστικοποιηθεί, ώστε να μπορέσουν να κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, όπου είναι και η καταληκτική ημερομηνία. Αναλύθηκαν οι αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από την πολύ σύντομη προεκλογική περίοδο και αποφασίστηκε να δώσουμε όλη μας την ενέργεια σε μια δυναμική αντικαπιταλιστική παρέμβαση στη βάση του Μεταβατικού Αντικαπιταλιστικού Προγράμματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των δέκα αξόνων της πρόσφατης πολιτικής συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου