Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Φθιώτιδα, Φωκίδα και Ευρυτανία


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμμετέχει στις εκλογές  μέσα από τα ψηφοδέλτια της εκλογικής συνεργασίας με την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση και άλλα ανατρεπτικά ρεύματα, αγωνιστές και αγωνίστριες, στη βάση κοινής πολιτικής συμφωνίας.

Το όνομα του ψηφοδελτίου θα είναι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ με υπότιτλο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ / ΣΤΡΙΩΝ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκινά από την αισιόδοξη αφετηρία ότι ωριμάζει στον λαό, μέσα από αντιφατικούς δρόμους, η αναγκαιότητα και η δυνατότητα για το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου στην ελληνική κοινωνία, του δρόμου της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, χωρίς μνημόνια και χρέος, ευρώ και ΕΕ, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

Στην εκλογική μάχη παλεύουμε:
  • Για να καταδικαστεί μαζικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να ανατραπεί η πολιτική του «μαύρου μετώπου» κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Για την ήττα όλων όσων συμμετείχαν στη διαχείριση της μνημονιακής επίθεσης («κόμμα Παπανδρέου», ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, «κόμμα Πολύδωρα» κ.α.) και κάθε δύναμης που τη στήριξε, όπως το θολό «Ποτάμι».
  • Για να τσακιστεί εκλογικά και πολιτικά η νεοναζιστική ρατσιστική Χρυσή Αυγή και κάθε δύναμη ακροδεξιού νεοφασιστικού προσανατολισμού.
  • Για την προβολή και τον αγώνα για τους πολιτικούς στόχους της διαγραφής του χρέους, της ρήξης και αποδέσμευσης με ευρωζώνη και ΕΕ, των εθνικοποιήσεων, του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, συνολικά  του αναγκαίου αντικαπιταλιστικού δρόμου, για να δικαιωθεί πραγματικά ο λαός και οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες.
  • Για να αλλάξει η πολιτική και όχι ο διαχειριστής. Για να σπάσει το «πλαίσιο» της βάρβαρης εκμετάλλευσης και της υποταγής στις αγορές, του κράτους έκτακτης ανάγκης, της επιτροπείας, της διαρκούς λεηλασίας μέσω χρέους, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Όχι στη στήριξη, συμμετοχή, ενσωμάτωση και «εθνική συναίνεση» σε οποιαδήποτε πολιτική και κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης και των μνημονίων, που αποτελεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Αριστερή, εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση που θα βάζει μπροστά τις εργατικές κι λαϊκές ανάγκες, θα παλεύει για την επιβολή και την διεύρυνση των κατακτήσεων, θα αποκρούει κάθε υποχώρηση και όλες τις επιθέσεις κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και ΝΑΤΟ, θα προωθεί το συνολικό πρόγραμμα ανατροπής υπέρ των εργαζομένων.
  • Για την εργατική και λαϊκή αντεπίθεση χωρίς αναμονή και «περιόδους χάριτος».  Για την ταξική ανασυγκρότηση και την είσοδο του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο προσκήνιο, με νέα απαιτητικότητα  και μαχητικότητα. Για να ξηλωθούν όλα τα μνημονιακά μέτρα και οι αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, για ουσιαστικές κατακτήσεις προς όφελος των εργαζομένων και σε βάρος του κεφαλαίου.
  • Για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και τη συσπείρωση των ευρύτερων δυνάμεων της ανατροπής, για την καταλυτική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα και μια άλλη ηγεμονία μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Το ΚΚΕ με την πολιτική του δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη μεγάλη ανάγκη της ιστορικής περιόδου.
  • Για να δοθούν βαθιές στρατηγικές απαντήσεις στα μεγάλα ιστορικά ερωτήματα που θέτει στην εργατική τάξη και το λαό η δομική και αξεπέραστη καπιταλιστική κρίση, από τη σκοπιά της αναγκαιότητας της κοινωνικής επανάστασης, της κυβέρνησης και εξουσίας των ίδιων των εργαζόμενων και της σύγχρονης σοσιαλιστικής κομμουνιστικής προοπτικής.
Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Μετωπική Αριστερής Συμπόρευσης στους Νομούς Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, είναι:

ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Στέλιος Βουτσαράς
Ο Στέλιος Βουτσαράς γεννήθηκε το 1950 και κατάγεται από την Αμφίκλεια Λοκρίδας. Εργάστηκε σαν ηλεκτροσυγκολητής για 30 χρόνια και υπήρξε συνδικαλιστής στη βιομηχανία του Μετάλλου. Είναι μέλος του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος Ελλάδας (ΕΚΚΕ) από το 1976 και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυσή της. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Βασίλης Ζούμπος
Ο Βασίλης Ζούμπος είναι πολιτικός μηχανικός. Ζει και εργάζεται στη Λαμία. Έχει ζήσει συνολικά στην Αγγλία 9 χρόνια, ως φοιτητής και εργαζόμενος. Συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία 25 χρόνια στην αριστερά και στο μαθητικό, φοιτητικό, εργατικό, αντικαπιταλιστικό, αντι-ιμπεριαλιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Είναι μέλος της Αντιπροσωπίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου – Τμήμα Ανατολικής Στερεάς. Είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση.

Δημήτρης Δάρας
Ο Δημήτρης Δάρας γεννήθηκε στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, όπου ζει και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Σπούδασε Δασοπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ) το 1991 και συμμετέχει αδιαλείπτως στην αντικαπιταλιστική αριστερά τα τελευταία 25 χρόνια, ενώ είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυσή της.
Βάσω Καψάλη
Η Βάσω Καψάλη – Γεροκούδη είναι κάτοικος Λαμίας και εργάζεται ως καθηγήτρια φιλόλογος. Είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συμμετείχε ως υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του 2004 με την Αντικαπιταλιστική Συμμαχία, το 2007 με την Ενωτική Αντικαπιταλιστική Αριστερά (ΕΝΑΝΤΙΑ) και το 2009 και 2012 με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ το 2014 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση.

Κώστας Κότσιαλος
Ο Κώστας Κότσιαλος κατάγεται από το Καστρί της Δυτικής Φθιώτιδας. Ήταν μέλος του ΚΚΕ για 17 χρόνια, ιδρυτικό μέλος του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχει στα κινήματα συνεχώς από το 1975 και σήμερα είναι μέλος του Σχεδίου Β’. Είναι οικονομολόγος και εργάζεται ως φοροτεχνικός. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Όθωνα και του Γιώργου.

Γιάννης Μέλλιος
Ο Γιάννης Μέλλιος είναι κάτοικος Στυλίδας και εργάζεται ως Γεωπόνος. Υπήρξε αγωνιστής του φοιτητικού κινήματος ως μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ). Είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ). Συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια σε όλους τους κοινωνικούς, ταξικούς και αντιφασιστικούς αγώνες.

ΦΩΚΙΔΑ
Παντελής Μπρόφας
Ο Παντελής Μπρόφας γεννήθηκε το 1956 στη Βάριανη Παρνασσίδας της Φωκίδας. Εργάστηκε ως τεχνικός στον ΟΤΕ για 34 χρόνια. Υπήρξε συνδικαλίστικό στέλεχος της παράταξης ΕΣΚ και του ΚΚΕ και αποχώρησε το 1984. Το 1985 συμμετείχε στην ίδρυση της συνδικαλιστική παράταξης «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» του ΟΤΕ και μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Υπήρξε υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα. Σήμερα ασχολείται με την αμπελουργία. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Λουκάς Μέξης
Ο Λουκάς Μέξης είναι Γεωπόνος. Είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) από την ίδρυσή τους. Συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία 30 χρόνια σε όλους τους ταξικούς, συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες. Υπήρξε υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου